„Patriotai“ sugavo VSD direktoriaus pavaduotoją su 208 800 litų avansu kišenėje

Ankstyvas rytas turtingame Vilniaus priemiestyje. Prasiveria vieno moderniai pastatyto namo vartai ir pro juos žengia Valstybės saugumo departamento direktoriaus pavaduotojo Romualdo Vaišnoro žmona Dalia. Tik staiga: „Labas rytas, ponia Vaišnoriene, kaip jums sekasi nuomos verslas?“ – klausia lyg iš po žemių išniręs „Lietuvos ryto“ televizijos žurnalistinių tyrimų laidos „Patriotai“ žurnalistas. Saugumiečių gaudynės laidoje „Patriotai“ – jau šiandien, antradienį, lapkričio 5 dieną, 22 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją.

Laidos vedėjai R.Janutienė ir T.Čyvas.
Laidos vedėjai R.Janutienė ir T.Čyvas.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-11-05 13:26, atnaujinta 2018-02-20 14:29

Ponia Dalia Mardosaitė Vaišnorienė, Užsienio reikalų ministerijos skyriaus viršininkė, pasileidžia tekina prie garažo, iš kurio automobilį, įtartinai panašų į VSD tarnybinį transportą, išvairuoja R. Vaišnoras, dar vadinamas „faktiniu VSD vadovu“.

„Šios laidos filmavimas prasidėjo gaudynėmis, o baigėsi garsaus leidėjo ir advokato Algimanto Šindeikio prognoze, kad mūsų tyrimas turėtų prasitęsti prokurorų byla dėl galimo Vaišnorų neteisėto praturtėjimo“, – pasakoja laidos „Patriotiai“ žurnalistė Rūta Janutienė. Pasak jos, dokumentai, kuriuos pavyko gauti „Patriotams“, rodo, kad Vaišnorai, be atsakingų valdiškų tarnybų, dar turi gerai įsuktą ir įslaptintą nuomos verslą, sėkmingai investuoja į vertybinius popierius bei gausina savo nekilnojamo turto kolekciją.

Per 200 tūkst. litų avanso už namo nuomą Vengrijos ambasadai. Pasak R.Janutienės, būtent šitas žurnalistinio tyrimo metu išsiaiškintas faktas A.Šindeikiui suteikė pagrindo manyti, kad Vaišnorai galimai neteisėtai praturtėjo.

Kita „Patriotų“ tema žiūrovams primins prieš kelis metus daugelį kartų rodytą mergaitę Urtę, kurios mama Erika ją veža į Rusiją gydyti kamieninių ląstelių injekcijomis. Lietuvoje šis gydymas nėra įteisintas, tačiau Urtę, gimusią su sunkia negalia, jis pakėlė ant kojų, mergytė jau lanko Jiezno gimnazijos pirmą klasę. Tik štai – bėda. Pamačiusi, kad gimnazijos renovavimui skirti milijonai galimai išvogti, o vaikai mokosi dvokiančiose klasėse, Urtės mama ėmė ieškoti teisybės. Valdininkų reakcija buvo netikėta. Jie pradėjo abejoti mažosios Urtės teise mokytis su sveikais vaikais. Ką sakys Jiezno gimnazijos valdžia?

Intriguojantys siužetai laidoje „Patriotai“ jau šiandien, antradienį, lapkričio 5-ąją, 22 val., per „Lietuvos ryto“ televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.