R.Miliūtės ir L.Graužinienės akistata buvo pakibusi ant plauko

LRT laidos „Teisė žinoti“ vedėja Rita Miliūtė sako pirmadienio laidoje su Seimo vadove Loreta Graužiniene, kuri tariamai siekė jos atleidimo iš darbo, įtampos nejutusi. Tačiau per reklamines pertraukėles po kandžių klausimų žurnalistė ir politikė kalbėjo apie banalius dalykus - laidos dekoracijas ir nacionalinėje televizijoje filmuojamus šokių ir dainų konkursus. Beje, mažai trūko, kad R.Miliūtės ir L.Graužinienės akistata tiesioginiame eteryje nebūtų įvykusi. Pirmadienį parlamento vadovės sekretoriatas netikėtai pranešė, kad atvykti į laidą iš anksto sutartu metu L.Graužinienė negalės.

R.Miliūtės ir L.Graužinienės akistata sulaukė didelio dėmesio.<br>LRT nuotr.
R.Miliūtės ir L.Graužinienės akistata sulaukė didelio dėmesio.<br>LRT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Nov 5, 2013, 1:46 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:26 PM

Todėl prasidėjo diskusijos apie galimybę laidą filmuoti iš anksto. Ją būtų vedusi nebūtinai R.Miliūtė. Pradėjus tartis dėl laidos įrašo ir užtikrinus, kad laidą vis tiek ves R.Miliūtė, Seimo pirmininkės darbotvarkė vėl pasikeitė ir jos atstovai pareiškė, kad ji vis dėlto atvyks į tiesioginį laidos filmavimą.

Atleisti nepavyko

Pirmadienį LRT transliuota laida „Teisė žinoti“ sulaukė didelio susidomėjimo. Daug kas spėliojo, kaip vyks ir kuo baigsis R.Miliūtės ir L.Graužinienės pokalbis.

Intriga kilo dėl to, kad prieš mėnesį, po pirmosios laidos, kurioje dalyvavo L.Graužinienė ir R.Miliūtė, supykusi Seimo pirmininkė norėjo išsikviesti ant kilimėlio LRT vadovą Audrių Siaurusevičių.

Tada L.Graužinienė esą kalbėjo, kad neparankius klausimus politikams užduodanti R.Miliūtė turėtų dirbti ne nacionalinėje, o komercinėse televizijose. Pas Seimo vadovę kiek vėliau apsilankęs LRT generalinis direktorius užtikrino, kad Seimo pirmininkai jo žurnalistų iš darbo neatleidinės.

Nuo to prasidėjo ir vakarykštė laida.

„Kaip matote, po pirmosios laidos niekas nebuvo atleistas“, - įgeldama politikei laidą pradėjo žurnalistė.

„Mano mintyse tokių dalykų net nebuvo“, - pareiškė L.Graužinienė.

„Būčiau įėjusi į istoriją“, - replikavo R.Miliūtė.

„Na, jums nepasisekė. Nors ir labai norėjote, galbūt ir provokavote tą padaryti“, - pareiškė Seimo vadovė.

Kalbėjo apie dainas

R.Miliūtė Seimo vadovę vadina spalvinga asmenybe. Žurnalistė mano, kad būtent dėl to jos dalyvavimas tiesioginiame eteryje rodomoje laidoje sukėlė tokį didelį žmonių susidomėjimą.

Žurnalistė teigė susidariusi aiškų įspūdį apie L.Graužinienę, tačiau, ką apie ją galvoja, R.Miliūtė nutarė neatskleisti.

„Įtampos vakar aš nejaučiau. Į pašnekovą žiūriu filosofiškai, koks jis bebūtų. Aš nežinau, ar ponia L.Graužinienė man ką nors jautė. Aš jos neklausiau. Nelabai man ir aktualu“, - kalbėjo žurnalistė.

Dviejų moterų pokalbis neatrodė labai draugiškas. Todėl ne vienam žiūrovui kilo klausimas, apie ką buvo diskutuojama per reklamines pauzes.

„Tai buvo nereikšmingi pokalbiai. Jokio ypatingo turinio. Aptarėm studijos dekoracijas, „Auksinį balsą“, šokių konkursą“, - įspūdžiais dalijosi R.Miliūtė.

Atsakė ne į visus klausimus

Laidos vedėja pastebėjo, kad Seimo vadovė vakar tiesiai šviesiai atsakė tik į mažąją dalį klausimų. Tačiau vilties ją vėl išvysti šioje laidoje dar yra.

„Kaip spalvinga pašnekovė L.Graužinienė bus visą laiką geidžiama. Antra vertus, tokie proginiai šimto dienų, mėnesio ar metų darbo pašnekovai nėra labai trokštami. Jeigu neturi ką pasakyti, tu neturi ką pasakyti nei po šimto, nei po trijų šimtų dienų. Ta tema, kas yra tikrasis Darbo partijos pirmininkas, bus visada aktuali ir aš tikrai dar norėčiau ta tema pasikalbėti. Ar to norės Loreta Graužinienė – negaliu atsakyti“, - kalbėjo žurnalistė.

Vesdama laidą R.Miliūtė nevengia ne tik kandžių klausimų, bet ir pastabų ar replikų. Žurnalistė mano, kad tai praturtina laidą ir džiaugiasi, kad daugeliui žiūrovų tai patinka. Ji stebisi, kad Lietuvoje vis dar atsiranda politikų, kurie galvoja, kad nacionalinėje televizijoje jiems turi būti užduodami tik patogūs klausimai.

„Aš labai tikiuosi, jog visi politikai kada nors supras, kad jei tu eini į politiką, tavęs nelauks tik malonūs klausimai. Nėra prasmės juos uždavinėti, o ypač jei tai ne pramoginė laida, kur kalbama apie stilistus ir šukuosenas“, - sakė laidos vedėja.

Ne pirmas konfliktas

Prieš devynerius metus skandalas taip pat kilo po LRT laidos, kurioje R.Miliūtė kalbino Kazimirą Prunskienę. Tada dėl atkaklių klausimų supykusi politikė R.Miliūtę apskundė žurnalistų etikos sargams.

„Tada aš keletą kartų uždaviau tą patį klausimą K.Prunskienei. Ji niekaip nenorėjo į jį atsakyti. Todėl ji mane apskundė etikos inspektoriui. Aš visą laiką galvojau ir galvosiu, kad pakartoti tą patį klausimą, kad ir šimtą kartų, jeigu į jį politikas neatsako, yra ne neetiška, o privalu. Toks yra žurnalisto darbas“, - teigė R.Miliūtė.

Žurnalistė pripažino, kad kai kada politikai atsisako ateiti į jos laidą. Galima tik spėlioti, ar dėl baimės, ar dėl didelio užimtumo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.