Klaipėdoje bus statomas trečiasis kolumbariumas

Klaipėdos miesto savivaldybė rengiasi skelbti konkursą ir rasti investuotoją, kuris imtųsi statyti ir prižiūrėti naują kolumbariumą Lėbartų kapinėse. Vietų urnoms su mirusiųjų pelenais šiose kapinėse trūksta jau seniai.

Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Petkutė

Nov 6, 2013, 1:44 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:46 PM

Erdvės naujam kolumbariumui valdininkai surado greta pagrindinio tako, besidriekiančio kapinių viduriu. Tikimasi, kad konkurso laimėtoją išrinkti pavyks jau mėnesio pabaigoje, nes poreikis palaikus deginti ir juos saugoti kriptose esą kasmet vis didėja.

Pirmasis šalyje kolumbariumas 2007-ųjų pavasarį buvo pastatytas taip pat Lėbartų kapinėse, tačiau apie 170 kriptų buvo užpildytos jau po trijų mėnesių.

Savivaldybė jau patvirtino konkurso nuomos sąlygas, taip pat reikalavimus būsimajam statiniui. Konkurso laimėjusi įmonė sutartimi įsipareigos pastatyti dviejų metrų aukščio kolumbariumą, kurio išorė turi būti padengta granitu arba marmuru. Kriptos turi būti įrengtos iš abiejų pusių – iš viso 300 nišų. Vienos nišos plotis ir gylis sieks pusę metro. Skaičiuojama, jog vienoje kriptoje tilps keturios urnos su pelenais, jos pritaikytos ir šeimos kapavietei.

Pasibaigus nuomos sutarties terminui, statinį perims savivaldybė. Kriptų nuomos kainas nustatys kolumbariumą valdanti įmonė.

Šiuo metu klaipėdiečiai gali naudotis ir privačiu kolumbariumu Joniškės kapinių pakraštyje. “Tačiau jis nėra itin populiarus dėl aukštų paslaugų kainų. Mūsų tikslas – sudaryti konkurenciją”, - aiškino Klaipėdos miesto savivaldybės Turto valdymo skyriaus vedėja Genovaitė Paulikienė.

Išsinuomoti kriptą 10 metų Joniškės kolumbariume kainuoja 4,5 tūkst. litų, 100 metų - 8,5 tūkst. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.