Lietuvos futbolą išgarsino bent bala

Tegyvuoja šiltas ir šlapias ruduo! Būtent jis pagaliau išgarsino Lietuvos futbolą visame pasaulyje.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Nenartavičius

Nov 8, 2013, 6:30 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 12:50 PM

Jeigu jau būtų pašalę, svarbus mačas būtų pasibaigęs kitokiu rezultatu.

Per Lietuvos futbolo federacijos taurės ketvirtfinalio atsakomąsias rungtynes Pakruojyje trečiadienį turėjo būti įmušta vienu įvarčiu daugiau, jei ne bala prie vartų, kuriuos gynė Vilniaus „Žalgirio” vartininkas.

Šeimininkai „Kruojos” futbolininkai pirmavo 1:0, ir 64-ąją min. po R.Beniušo smūgio kamuolys būtų antrąkart atsidūręs vilniečių vartuose, bet įstrigo purviname vandenyje.

Kurioziško epizodo vaizdo įrašas jau po pusvalandžio atsidūrė „YouTube” svetainėje ir tapo lietuviško futbolo vizitine kortele, kuri tiražuojama begalinėse interneto platybėse.

„Labiausiai gaila už vartų stovėjusio berniuko, kuris jau buvo džiaugsmingai iškėlęs rankas”, – pažymėjo ne vienas internautas.

Kad Lietuvoje futbolo aikštės panašios į bulvių laukus, prieš gerą dešimtmetį pasauliui buvo paskelbę Vilniuje lankęsi ispanai.

Dabar nukentėjo Pakruojo klubas. Šį rudenį Lietuvoje jau buvo kilę panašių bėdų Alytaus ir Marijampolės stadionuose, kuriuos užtvindė vanduo.

Kas dėl to kaltas? Lietuviškas skurdas ir stadionų šeimininkai? O gal galima apkaltinti klimato atšilimą?

Antai žurnalo „National Geographic” ekspertai sudarė interaktyvų pasaulio žemėlapį, kuriame matyti, kad tirpstant ledynams po vandeniu gali atsidurti ir didelė Lietuvos teritorijos dalis su Žemaitija, Suvalkija, nemažais Dzūkijos ir Aukštaitijos plotais.

Taigi didžiausi Lietuvos futbolo išbandymai – dar priešakyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.