Vaikžudės A.Bružaitės globėja susirėmė su būrėja

Žinoma būrėja, garsiausia kalinė, pasiaukojimo ribas peržengusi katalikė, dainininkas Radžis. Regis, visa tai į vieną istoriją galėtų sujungti tik liguistas sapnas. Pasirodo, ne tik. Tai įrodė šią savaitę įsižiebęs konfliktas.

Daugiau nuotraukų (1)

Dalia Gudavičiūtė

Nov 9, 2013, 12:02 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 12:04 PM

Būrimo salono savininkė Vaiva Budraitytė sutrikusi: jos konfliktą su klientais gali imti narplioti policija.Pirmą kartą per 26 būrimo ir ateities pranašavimo metus! Apie tai rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Triukšmas kilo dėl pagalbos Lukiškėse iki gyvos galvos kalinčiai vaikžudei Almai Bružaitei (buvusiai Jonaitienei) ir jos šeimai.

Vakar į policiją dėl garsios būrėjos neva viešai paskleisto šmeižto kreipėsi garsiosios kalinės globėja Regina Dumbliauskienė.

Moteris teigia niekada negrasinusi būrėjai ir jos vyrui Gaudentui Naujokui už tai, kad jie bandė išvaduoti iš alkoholizmo buvusį A.Bružaitės vyrą Virgilijų Jonaitį.

R.Dumbliauskienė taip pat tvirtina nereikalavusi skleisti savo versijos apie A.Bružaitės vaikų nužudymą, kaip buvo skelbiama „Lietuvos ryto” televizijos laidoje „Nusikaltimas ir bausmė”.

Maža to, kalinės globėja teigia pačią V.Budraitytę mačiusi tik televizoriaus ekrane ir vieną kartą su ja kalbėjosi telefonu.

R.Dumbliauskienės teigimu, paskambinusi būrėja tuomet esą ją piktai iškeikusi.

„Prisiekiu savo keturių vaikų ir keturių anūkų gyvybe – nieko panašaus nebuvo. Aš siekiu tik Almos bylos persvarstymo. Tik teismas nustato, kas padarė nusikaltimą.

Kaip gali būrėja skelbti Lietuvai, kas nužudė du mažus vaikus?” – kalbėjo po ligoninėje praleistos nakties sunkiai atsigaunanti R.Dumbliauskienė.

Ši vilnietė prisipažino esanti uoli katalikė, jos tėvų name dvidešimt metų buvo įsikūrusi klebonija, todėl burtininkais netikinti.

Toliau laiko save globėja

Nors A.Bružaitė yra viešai išsižadėjusi ją globojančios šeimos ir grąžinusi visus jai parašytus laiškus, R.Dumbliauskienė ir jos vyras Juozas Dumbliauskas vis dar save laiko kalinės globėjais.

R.Dumbliauskienės tikinimu, A.Bružaitė taip pasielgė tik siekdama apsaugoti jų šeimą nuo visuomenės užgauliojimo. Po to kalinė yra atsiuntusi dar aštuonis laiškus su paaiškinimais.

Ši vilniečių šeima toliau atkakliai siekia, kad A.Bružaitės byla būtų persvarstyta, ir neabejoja, jog du berniukus 2009 metais nužudė kitas šeimos narys, o motina tik prisiėmė kaltę.

Pasiūlė globoti Radžį?

Tačiau R.Dumbliauskienė tikina niekada neaiškinusi V.Budraitytei, ką mano apie tą nusikaltimą.

Pareiškime policijai teigiama, kad vilnietė kalbėjosi su būrėja telefonu.

Ji tikisi, kad pareigūnams pavyks gauti to pokalbio išklotinę ir įsitikinti, jog 2011-ųjų vasario 18 dieną skambino pati V.Budraitytė, savo vyro telefone radusi praleistą skambutį.

Kai R.Dumbliauskienė atsiliepė, esą išgirdo labai nemalonių žodžių, buvo pavadinta valkata, kad lenda į televiziją ir save reklamuoja.

Po to esą pasigirdęs be galo keistas būrėjos pasiūlymas verčiau globoti dainininką Radžį.

Kai R.Dumbliauskienė bandžiusi paaiškinti, kad Radžiui ir taip netrūksta globėjų, ji esą išgirdusi Vaivos perspėjimą: „Jei ir toliau Almą globosi, tau blogai baigsis.”

Versija dar nenumarinta

R.Dumbliauskienė pasistengė pamiršti tą nemalonų pokalbį ir prisiminė jį tik šią savaitę išvydusi V.Budraitytę televizijos laidoje.

Būrėja aiškino, jog kalinės globėja esą reikalavusi patikėti versija, kad 2009 metais vaikus nužudė ne Alma.

„Jie mums grasino ir telefonu, ir net buvo atvažiavę.

A.Bružaitės globėjos Reginos manymu, dėl visų šios šeimos bėdų kalčiausias yra V.Jonaitis, jį reikėtų teisti, o ne gydyti nuo alkoholizmo. O du berniukus, jų manymu, nužudė vyresnioji A.Bružaitės duktė”, – žiūrovams pasakojo V.Budraitytė.

„Aš apstulbau sužinojęs, kad Regina susisiekė su būrėja ir bandė piršti savo versiją.

Juk, rodos, šioje visą šalį sukrėtusioje istorijoje jau viskas aišku: ir nusikaltimas įrodytas, ir nusikaltėlė prisipažino.

Maža to, Alma pati atsisakė globėjų paramos.

Pasirodo, klydau manydamas, kad galima padėti tašką”, – prisipažino laidos vedėjas Kristupas Krivickas.

Ne grasinimas, bet spaudimas

V.Budraitytei jos pokalbio telefonu atpasakojimas sukėlė tik juoką: „Tokio teksto niekada nepasakyčiau, kreipinio „valkata” nevartoju.”

Kai R.Dumbliauskienė pasakė, kad užaugino 17 vaikų – keturis savo ir trylika globotinių, Vaiva nepagalvojusi jai pasiūlė pasiimti dar septyniolika vaikų ir juos užauginti. Apie Radžį kalbos esą nebuvo.

V.Budraitytė patvirtino, kad R.Dumbliauskienė pas juos tikrai lankėsi.

Konsultacijos metu buvo kalbama apie Jonaičius.

Būrėja taip pat prisiminė, kad Almos globėja primygtinai aiškino savo versiją apie žudynes Kelmės rajono Petrališkės kaime.

Bet ar tai galima vertinti kaip reikalavimą skleisti būtent tokias prielaidas?

„Kodėl žmonės eina pas būrėją? Nuo seno kalbama: jei reikia paskleisti informaciją, papasakok kirpėjai, kosmetologei ar būrėjai.

Kažkodėl žmonės įsitikinę, kad aš perduodu tai, ką iš jų išgirdau”, – stebėjosi V.Budraitytė.

Pateikė ir dienoraštį

Siekdama įrodyti savo tiesą R.Dumbliauskienė policijai pateikė ir dienoraštį, kurį kasdien rašo pradėjusi globoti A.Bružaitę.

2010 metų užrašams skirtame sąsiuvinyje balandžio 20 ir 21 dienų įvykiai aprašomi dviejuose puslapiuose, kurių vienas skirtas vizitui į Vaivos būrimo saloną.

Visi languoto popieriaus puslapiai užpildyti smulkiai, nėra jokių užbraukimų.

Be kita ko, minima, kad grįžus iš būrimo salono per televizorių rodė reportažą apie Drąsiaus Kedžio kūno radimą.

„Važiuojam pas tą burtininkę Vaivą Budraitytę ir jos vyrą Gaudentą.

Laukiame, išeina plikas linksmas vyrukas, kviečia į kabinetą, o aš noriu pas Vaivą, labiau pasitikiu moterimi, be to, lengviau atsiverti, bet jis siūlo pabandyti.

Kontaktas užsimezga iškart, pasako, kad aš susirgsiu, kad labai artimas ryšys su Alma, kad ji vaikų nežudė, kad jos vaikai dar ne danguje, kad Alma arba aš turėtume juos paleisti prašant Dievą (žinau, kad taip nutinka, bet kažkaip įdomu). Alma giliausioje duobėje, reikia ją apvalyti, gal egzorcisto, o Jonaičiui fortūna šypsosi iki 2017 m.!!! Almai prašviesėjimas 2011–2012. Virgio ir Vaidos l. stiprus ryšys, o tarp Almos ir Vaidos jo nėra.

Kažkaip į Vaidos nuotr. jis nenorėjo net žiūrėti. Paklausiau, ar tėvas susijęs su žmogžudyste, pasakė, kad taip, netiesiogiai. Susimokėjau 100 litų.”

R.Dumbliauskienė paaiškino, kad tuo metu gydėsi po ją ištikusio mikroinsulto ir lankėsi pas psichologus (jų garsios pavardės ir vizitų laikas pridedami), kažkuris jų patarė apsilankyti pas V.Budraitytę.

Ji patarimo paklausiusi ir pas ją užsiregistravusi. Į būrimo saloną Fabijoniškėse nuvykusi su vyru, kuris jos laukė vestibiulyje.

Toliau – viskas kaip aprašyta dienoraštyje.

Klientė liko patenkinta

G.Naujokas aiškino, kad po konsultacijų stengiasi viską pamiršti: problema išspręsta, atsakymai pateikti, o pas kitą klientą reikia ateiti šviežia galva.

Bet, anot V.Budraitytės vyro, jei taip parašyta Reginos dienoraštyje, greičiausiai taip ir buvo. Jis tik abejotų dėl žodžio „egzorcistas”, bet panaši problema per pokalbį greičiausiai buvo gvildenta.

„Kiek atsimenu, R.Dumbliauskienė liko patenkinta. Buvo klausimų, kur ji tarsi norėjo, kad patvirtinčiau jos nuomonę, bet kai nepatvirtinau – su tuo susitaikė”, – sakė G.Naujokas. Jis prisiminė, kad moteris logiškai mąstė ir buvo tvirtai įsitikinusi savo tiesa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.