Aklieji čiupinės M.Mikutavičių ir E.Mildažytę, o prezidentės – ne

Regintiems sunku suprasti, kad dar yra žmonių, kurie niekada nematė tokių garsenybių kaip Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė, atlikėjas Marijonas Mikutavičius ar laidų vedėja Edita Mildažytė. Tai – aklieji.

Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Nov 11, 2013, 10:47 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 10:53 AM

Jie nežino, kaip atrodo garsūs Lietuvos žmonės, kokio dydžio ir formos jų žandai, kaip banguoja plaukai, kokio dydžio jų akys. Žinomus žmones aklieji pažįsta nebent iš balso.

Visai netrukus tai pasikeis. Lietuvoje keliaus keliolikos žinomų žmonių „kopijų“ paroda. Aklieji, ir ne tik jie, galės liesti iš ekologiško plastiko pagamintus atlikėjų, verslininkų, aktorių veidus.

Parodos organizatoriai labai norėjo, kad tarp liečiamųjų būtų ir šalies vadovė D.Grybauskaitė. Tačiau jos biusto parodoje nebus. Apsaugos darbuotojai neleido prezidentei sėstis prie grėsmingai atrodančio aparato, kuris fotografavo įžymybes. Pagal daugybę nuotraukų iš įvairių kampų vėliau kompiuteris turėjo sukurti šalies vadovės biustą.

„Prezidentė paklausė apsaugos darbuotojų, jie neleido sėsti prie grėsmingai atrodančių fotoaparatų. Pasiūlė atsivežti juos į Prezidentūrą. Buvome labai brangiai juos išsinuomoję būtent tam renginiui. Dėl to prezidentė liko nenufotografuota ir aklieji negalės paliesti jos biusto“, - aiškino parodos sumanytojas, Robotikos mokyklos įkūrėjas Paulius Briedis.

Jis su komanda žinomus žmones fotografavo balandį renginyje „Login 2013“, kuris vyko parodų rūmuose „Litexpo“, Vilniuje.

Projekto rengėjai biustų gamybai nufotografavo vieną iš „Apple“ įkūrėjų, Steve Jobso bendramintį Steve Wozniaką, verslininką Ilją Laursą, dainininką M.Mikutavičių, aktorių ir režisierių Aidą Giniotį, aktorių ir dainininką Andrių Kaniavą, aktorę Iloną Balsytę, laidų vedėją E.Mildažytę, technikos mokslų daktarą Vladą Lašą, muzikantą Domantą Razauską, atlikėją Liną Adomaitį ir kitas garsenybes.

Daugiausia tarp išrinktų įžymybių – Lietuvos scenos žvaigždės. Projekto idėją robotų kūrėjams įkvėpė viena jauna neregė, vardu Vaida. „Pati Vaida dainininkė, tad jai įdomiausi dainininkai“, - paaiškino P.Briedis.

Žinomų žmonių biustai bus išskobti iš ekologiško plastiko, kuris gaminamas iš kukurūzų krakmolo.

Paroda keliaus po Vilnių, Klaipėdą, Šiaulius. „Ji bus įspūdinga. Nuskenuotų veidų gamyba truputį strigo, bet gal po mėnesio būsime pasiruošę ją atidaryti“, - planavo Robotikos mokyklos įkūrėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.