Bergeniečiai sutiko, kad Lietuva beveik tokia pat graži, kaip Norvegija

Spalio 26 dieną Norvegijoje, Bergeno dienose vykusiame renginyje „Kultur pa tvers“ skirtingų kultūrų atstovai galėjo artimiau susipažinti su įvairių tautų tradicijomis bei kultūros ypatumais. Bergeno lietuvių bendruomenė pristatė savo gimtinę – Lietuvą.

Bergeno lietuvių bendruomenė pristatė savo gimtinę – Lietuvą.<br>M.Butnoriaus nuotr.
Bergeno lietuvių bendruomenė pristatė savo gimtinę – Lietuvą.<br>M.Butnoriaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rūta Gečaitė

2013-11-12 11:25, atnaujinta 2018-02-20 10:39

Susirinkusius lietuvius ir kitų šalių atstovus labiausiai domino išskirtinė mūsų šalies virtuvė. Svečiai iš Dzūkijos nacionalinio parko – Dalia Blazulionytė ir Mindaugas Bukauskas – pristatė tradicinę lietuvišką virtuvę ir pavaišino susirinkusius rugine duona, šimtalapiu, grikine banda, sūdytais ir rūkytais lašiniais, žolelių arbatomis su medumi, mažiausiųjų taip mėgstamu šakočiu ir kitais lietuviškais patiekalais. Ypač daug pagyrų sulaukė ypatingo skonio duona ir nuostabiai kvepiantis skilandis.

Tautiniais kostiumais pasipuošęs jaunimas demonstravo juostų pynimo meną bei dalijo informacines knygutes apie Lietuvą. Norvegijos atstovės, puikios norvegiškų tautinių juostų pynėjos, mielai sutiko šio meno pamokyti ir lietuvių mergaites, o dzūkiškam tautiniam kostiumui dalijo komplimentus.

Šventėje buvo galima pasigrožėti Bergene gyvenančių lietuvių įamžintomis lietuviško kraštovaizdžio nuotraukomis, kurių pristatymą inicijavo dienraščio “Norvegijos žinios“ įkūrėjas Mindaugas Butnorius. Taip pat buvo rodomas filmas „Neregėta Lietuva“, kuris norvegams padarė didelį įspūdį. Daugelis susirinkusiųjų sutiko, jog Lietuvos kraštovaizdis nedaug nusileidžia norvegiškam.

Renginyje dalyvavo daug lietuvių. Visiems visada smagu gerai praleisti laiką tarp tautiečių, su tradicine ant ajerų kepta duona ir pašnekesiais gimtąja kalba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.