Lietuviams - įspėjimas vengti kelionių į Filipinus

Ministerija pranešė nuolat stebinti situaciją Filipinuose.

JT duomenimis, nuo supertaifūno nukentėjo beveik 10 mln. žmonių arba 10 proc. visų Filipinų gyventojų, iš jų 600 tūkst. neteko savo namų.<br>AP
JT duomenimis, nuo supertaifūno nukentėjo beveik 10 mln. žmonių arba 10 proc. visų Filipinų gyventojų, iš jų 600 tūkst. neteko savo namų.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Nov 12, 2013, 7:00 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 10:19 AM

Ministerija pranešė nuolat stebinti situaciją Filipinuose.

Jos duomenimis, šiuo metu šalyje yra apie 50 Lietuvos piliečių.

Ministerija neturi informacijos apie nukentėjusius arba žuvusius Lietuvos piliečius.

Gaunant aktualią informaciją, URM glaudžiai bendradarbiauja su Lietuvai atstovaujančia Austrijos ambasada Maniloje bei Lietuvos garbės konsulu Filipinuose Rafaeliu E.Evangelista.

Lietuva, kaip Europos Sąjungos Tarybai pirmininkaujanti valstybė, konsulinės pagalbos teikimo Filipinuose nukentėjusiems ES piliečiams klausimus taip pat aptarė su ES valstybių narių konsuliniais pareigūnais.

URM informuoja, kad Lietuvos piliečiai, šiuo metu esantys ar nuolat gyvenantys Filipinuose, dėl konsulinės pagalbos gali kreiptis į Lietuvos ambasadą Japonijoje, į Lietuvos garbės konsulą Filipinuose, į Austrijos ambasadą Maniloje bei į URM Piliečių aptarnavimo skyrių.

Europos Komisija antradienį pranešė, kad iki 13 mln. eurų (45 mln. litų) didina pagalbą supertaifūno nuniokotiems Filipinams, Jungtinėms Tautoms (JT) paprašius tarptautinės bendruomenės skirti 300 mln. JAV dolerių (773 mln. litų) taifūno „Haiyan“ aukoms.

Europos Sąjungos plėtros komisaras Andris Piebalgas pranešė 10 mln. eurų didinantis pagalbos sumą, išaugus stichinės nelaimės aukų skaičiui po audros, kuri nuniokojo didžiulę salyno dalį ir, JT duomenimis, nusinešė maždaug 10 tūkst. gyvybių.

Pasak A.Piebalgo, papildoma išmoka bus skirta vandens tiekimo ir sanitarinių sąlygų atkūrimui, energetinės sistemos rekonstrukcijai, pagrindinių medicinos paslaugų ir pragyvenimo poreikių finansavimui, prieglaudų įrengimui ir infrastruktūros atstatymui.

Finansavimo reikia „daugiau nei humanitarinei pagalbai“ ir iš jo turi būti padengti svarbiausi „atkūrimo ir rekonstrukcijos darbai“, sakoma A.Piebalgo pranešime, kuris buvo paskelbtas jam baigiant vizitą Maniloje.

Prie šios finansinės Briuselio skirtos pagalbos prisideda ir atskiros Bendrijos narės, kurios į Filipinus papildomai lėktuvais siunčia pagalbos siuntas ir gelbėtojų grupes.

JT duomenimis, nuo supertaifūno nukentėjo beveik 10 mln. žmonių arba 10 proc. visų Filipinų gyventojų, iš jų 600 tūkst. neteko savo namų.

Vos prieš mėnesį Filipinus sukrėtė 7,2 balo stiprumo žemės drebėjimas, nuo kurio nukentėjo maždaug 350 tūkst. žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?