„Skaivos lietinių“ kaina – 40 tūkstančių litų

Daugiau nei prieš dvejus metus sostinėje vykusios blyninės „La Crepe“ atidarymo iškilmės, po kurių šios maitinimo įstaigos valgiaraštyje atsirado S.Jasevičiūtės atvaizdu „papuoštas“ patiekalas „Skaivos lietinis“, gali daug kainuoti Kauno politiko Visvaldo Matijošaičio vadovaujamai verslo imperijai priklausančiai bendrovei „Vičiūnų restoranų grupė“.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Nov 13, 2013, 3:59 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 9:48 AM

Pasipiktinusi, kad verslininkai be jos sutikimo blyninės valgiaraštyje naudoja jos atvaizdą, S.Jasevičiūtė kreipėsi į teismą ir reikalauja 40 tūkst. litų kompensacijos.

Trečiadienį Kauno apylinkės teisme vyko parengiamasis posėdis, jo metu šalims pasiūlyta susitaikyti, tačiau kompromisas rastas nebuvo. Kitą teismo posėdį nuspręsta rengti tik kitais metais, į procesą bus kviečiama trečioji šalis – bendrovė „Elitaz“.

Teismui kilo abejonių, ar ši bendrovė pastaruoju metu egzistuoja. Teisėjai padarius pertrauką ir patikrinus duomenis, paaiškėjo, kad šios bendrovės įmonės kodu registruotas kitas ūkinis subjektas – UAB „Kūrybos sodas“.

Apie „Skaivos lietinį“ nežinojo

„Į blyninės „La Crepe“ atidarymą atėjau pakviesta šį renginį organizavusios agentūros „Elitaz“, kurioje dirba mano bičiuliai. Tai daroma nuolat, norint, kad renginyje būtų žinomų veidų. Organizatorių paprašyta iškepiau blyną, tai padariau visiškai neatlygintinai. Nors viskas tuo ir baigėsi, tikrai nesitikėjau, kad teks ilgai ieškoti teisybės ir galų gale kreiptis į teismą“, – lrytas.lt sakė žurnalistė S.Jasevičiūtė.

Po kurio laiko apsilankiusi „La Crepe“ blyninėje moteris apstulbo – vienas patiekalų buvo pavadintas „Skaivos lietiniu“, o šalia puikavosi minėtame renginyje daryta jos nuotrauka.

„Nei sutikimo pavadinti blyną savo vardu, nei naudoti mano atvaizdą valgiaraštyje aš nedaviau. Apie tai net nebuvo kalbama. Kita vertus, atsiradusi nuotrauka man asmeniškai nebuvo graži, manau, kiekviena moteris mane supras“, – pasakojo S.Jasevičiūtė.

Gražiuoju susitarti nepavyko

Radijo ir televizijos laidų vedėja kreipėsi į blyninės atidarymo renginį organizavusią agentūrą „Elitaz“ su prašymu perduoti verslininkams, kad šie iš valgiaraščio pašalintų be leidimo naudojamą nuotrauką.

„Prašiau „Elitaz“ atstovų, kad jie pakalbėtų su savo partneriais – „Vičiūnų restoranų grupe“. Tačiau nei atsakymo, nei rezultato nesulaukiau. Antrą kartą – po metų vėl susisiekiau su agentūros „Elitaz“ atstovais, prašiau, kad būtų imtasi priemonių ir kad būtų pašalinta mano nuotrauka. Deja, atsako sulaukti neteko“, – lrytas.lt pasakojo S.Jasevičiūtė.

Tik po dvejų metų žurnalistė kreipėsi į teisininkus, parengė oficialią pretenziją dėl neteisėto atvaizdo panaudojimo, ją įteikė „Vičiūnų restoranų grupei“.

„Įvyko susitikimas su šios bendrovės atstovais, tačiau ir tada nepavyko susitarti. Jie tikino, kad reikėtų rasti kompromisą, kuris naudos atneštų ir jiems, ir man. Ir kad neturėdama nusiskundimų internetiniams portalams, kurie paskelbė šio renginio nuotraukas, turėčiau neturėti pretenzijų ir jiems, paskelbus mano nuotrauką valgiaraštyje. Nors tai – du skirtingi dalykai“, – pasakojo žurnalistė.

Verslininkai pasitikėjo renginių organizatoriais

„Vičiūnų restoranų grupės“ rinkodaros vadovė Lina Nikonovaitė kaltinimus neteisėtu S.Jasevičiūtės atvaizdo naudojimu pavadino apmaudžiu nesusipratimu.

Visi organizaciniai „La Crepe“ atidarymo rūpesčiai buvo patikėti kūrybos namams „Elitaz“. Ši agentūra rūpinosi visa programa ir tuo, kad renginyje dalyvautų žvaigždės. Už suteiktą paslaugą mes atsiskaitėme, taip pat pasinaudojant „Elitaz“ pasiūlymu buvo parengtas ir naujas restorano valgiaraštis, jame atsirado „žvaigždžių lietiniai“. Vienas jų buvo pavadintas „Skaivos lietiniu“, panaudota per renginį daryta S.Jasevičiūtės nuotrauka“, – sakė „Vičiūnų restoranų grupės“ atstovė L.Nikonovaitė. Visus reikalus patikėjus kūrybos namams „Elitaz“, L.Nikonovaitė sakė nesitikėjusi, kad S.Jasevičiūtės atvaizdas naudojamas prieš jos valią.

„Pasitikėjome partneriais, buvome įsitikinę, kad viskas tinkamai sutvarkyta. Vis dėlto kūrybos namai „Elitaz“ – žinoma renginių organizavimo įmonė“, – sakė L.Nikonovaitė.

Kaltę neigia

Išplatintame pranešime bendrovės „Elitaz“ atstovai kategoriškai neigė kaltinimus, esą jie pateikė pasiūlymą į valgiaraštį įtraukti „Skaivos lietiniu“ pavadintą blyną ir jo reklamai naudoti S.Jasevičiūtės atvaizdą.

„2011 metais kovo mėnesį pasirašyta paslaugų teikimo sutartis, pagal kurią „Elitaz” buvo atsakinga tik už vieno grupės restorano atidarymo renginį bei jo programos sukūrimą. Pagal iš šios sutarties kylančias prievoles, „Elitaz” niekada „Vičiūnų restoranų grupei” neteikė jokių marketinginių, įvaizdžio formavimo ar meniu rengimo paslaugų. Negana to, po paslaugų suteikimo, buvo pasirašytas darbų atlikimo aktas, pagal kurį abi pusės renginio metu bei po renginio viena kitai neturėjo jokių pretenzijų ir buvo visokeriopai patenkintos tarpusavio bendradarbiavimu bei jo rezultatais.

Įmonei Skaivos Jasevičiūtės išsakytos pastabos bei pretenzijos buvo puikiai žinomos ir į jas buvo nedelsiant reaguojama visais įmanomai būdais. Įmonės atstovai ne vieną kartą kreipėsi į „Vičiūnų restoranų grupės” atsakingus asmenis ragindami spręsti situaciją visoms suinteresuotoms pusėms tinkamomis priemonėmis ir aktyviai ieškojo sprendimo ne vieną mėnesį. Tačiau nei vienas iš pasiūlytų sprendimo būdų nebuvo priimtas ir tinkamai apsvarstytas.

Manome, jog šiame kontekste susitarimai su įvairiais asmenimis, tame tarpe ir Skaiva Jasevičiūte, dėl jų atvaizdo panaudojimo reklaminėse ar įvaizdžio formavimo priemonėse yra tik pačių asmenų ir „Vičiūnų restoranų grupės” tarpusavio susitarimo reikalas bei šios įmonės atsakingų asmenų kompetencija. Niekada netarpininkavome parenkant šiai įmonei reklaminius veidus ar sudarant su jais vienokias ar kitokias sutartis“, - rašoma bendrovės pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.