Mokesčių inspekcijos viršininkas - nei pakartas, nei paleistas

Finansų ministro Rimanto Šadžiaus nemalonę užsitraukęs Mokesčių inspekcijos vadovas Modestas Kaseliauskas – nei pakartas, nei paleistas. Premjeras Algirdas Butkevičius kol kas nesiruošia M.Kaseliausko varyti į gatvę ir lauks, kaip baigsis teismų maratonas.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Nov 13, 2013, 1:53 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 9:55 AM

Kaip jau rašėme, finansų ministras už šiurkštų tarnybinį nusižengimą M.Kaseliauskui skyrė tarnybinę nuobaudą – griežtą papeikimą. Šis su tokiu sprendimu sutikti nenori. Dalis neigiamų išvadų apie VMI darbą jau apskųstos teismams.

Premjeras A.Butkevičius leidžia suprasti, kad būtent teismo sprendimas nulems, ar M.Kaseliauskas galės toliau tęsti darbą.

„Mes nenorime tęsti praktikos, kuri buvo įprasta valdant konservatorių ir liberalų Vyriausybei, kai iš valstybės institucijų neteisėtai buvo atleidžiami darbuotojai, o vėliau jie kreipdavosi į teismus ir prisiteisdavo dideles kompensacijas iš valstybės už neteisėtus atleidimus. Bet koks tolesnis žingsnis turi būti pasvertas ir atitinkantis teisės normas. Šiuo metu M. Kaseliauskui skirta griežta tarnybinė nuobauda, tačiau taip pat laukiama ir teismo sprendimo dėl Valstybės kontrolės išvadų. Turime palaukti, ką pasakys teismas, kad atleidimo atveju, vėliau netektų mokėti kompensacijos iš valstybės kišenės, jei bus paskubėta. Teismo išvados nulems tolesnius veiksmus dėl VMI vadovo“, - teigiama portalui lrytas.lt perduotame A.Butkevičiaus atsakyme.

VMI vadovo kėdė kliba jau nuo metų pradžios. Ministerija kaltina instituciją blogu darbu. Dėl to esą metų pradžioje net suprastėjo mokesčių surinkimas į valstybės biudžetą. VMI aiškina, kad taip atsitiko dėl blogo biudžeto planavimo. Dabar, kai mokesčių surinkimas pagerėjo, apie šią problemą jau nekalbama.

Neoficialiai kalbama, kad užimti M.Kaseliausko kėdę pasišovė buvusi VMI vadovė, dabartinė R.Šadžiaus patarėja Violeta Latvienė.

Finansų ministerija teigia, kad skirdama nuobaudą M.Kaseliauskui ji atsižvelė į Valstybės kontrolės ir Finansų ministerijoje sudarytos tarnybinio nusižengimo tyrimo komisijos išvadas.

Finansų ministras mano, kad mokesčių apskaita inspekcijoje vykdoma ne pagal įstatymą.

„Mokesčių inspekcijoje situacija su informacinėmis jų technologijomis yra žymiai prastesnė, nei mes manėme anksčiau ir, sakyčiau, tas buvo gan kruopščiai slepiama. Išlindo į paviršių tik spalio mėnesį, kada nebuvo pilna apimtimi dešimt dienų teikiamos elektroninės paslaugos“, – sakė R.Šadžius.

Nuobaudos pagrindu tapo ir Valstybės kontrolės išvados. Šių metų liepą kontrolieriai nustatė pažeidimų VMI.

Mokesčių inspekcija nesutiko su kontrolierių išvadomis, todėl rugpjūčio 1-ąją apskundė jas Vilniaus apygardos administraciniam teismui. Tačiau sprendimo kol kas nėra. Todėl inspekcijos viršininkas mano, kad nuobauda, kol teismas neišsiaiškino, yra negalima.

Mokesčių inspekcija taip pat pranešė sustiprinusi darbuotojų komandą informacinių technologijų srityje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.