Kauno miesto mero kėdėje - studentė

Lapkričio 15 dieną, penktadienį, Tarptautinės studentų dienos (TSD) proga, vieną kartą metuose, suteikiama išskirtinė teisė Kauno miesto mero pareigas perimti studentui. Unikalia galimybe vadovauti Kauno miestui šiais metais pasinaudojo Kauno technologijos universiteto magistro studijų studentė Vaida Godvišaitė.

Svarbiausius Kauno miesto administracijos postus užims studentai.<br>Organizatorių nuotr.
Svarbiausius Kauno miesto administracijos postus užims studentai.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 14, 2013, 11:35 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 9:22 AM

Dar 1941 metais, lapkričio 17 dieną buvo nuspręsta skirti būtent studentams. Siekis suvienyti visą jaunimą pasaulyje, nepaisant jų rasės, kalbos ir papročių pasiekė ir Lietuvos studentiją. Laikantis tradicijų jau kelerius metus iš eilės, Tarptautinės studentų dienos proga, svarbiausius Kauno miesto administracijos postus užima studentai. Ne išimtis ir šie metai - Kauno miesto mero Andriaus Kupčinsko vietą vienai dienai perims aukštųjų mokyklų savivaldų atstovų išrinktas studentas.

Šios išskirtinės progos metu V.Godvišaitei teks priimti daug atsakingų sprendimų. Studentei suteikta ne tik galimybė užimti mero darbo kabinetą, bet ir būti išgirstai sprendžiant svarbias studentiškas problemas. Laikinosios miesto merės sveikinimas ir studentų paminklo atidarymas - štai kokia naujosios merės darbo dienos pradžia.

V.Godvišaitės, kaip miesto merės tikslas būtų parodyti, jog Kaunas yra tas miestas, kuris noriai priima Lietuvos ir užsienio šalių jaunimą, stengiasi užtikrinti geriausias gyvenimo, akademinio tobulėjimo sąlygas bei savirealizacijos galimybes. Studentė teigia: „Kauno jaunimas turi susipažinti su miesto savivaldybės skatinimu kurti bei įgyvendinti jaunatviškas idėjas Kauno mieste. Privalome gilintis į studentiškų iniciatyvų skatinimo ir finansavimo klausimą, studentų saugumo užtikrinimą Kauno mieste bei siekti išsiaiškinti studentų poreikius ir pasiūlymus.“

Kauno miesto studentiškojo mero išrinkimas yra viena iš daugelio Tarptautinės studentų dienos paminėjimo dalių. Visą dieną studentams šurmuliuojant miesto centre, vakare studentai bus kviečiame į didžiulį studentams ir ne tik skirtą koncertą Kauno sporto halėje, kuriame galėsime išvysti tokias grupes kaip „Tie geresni“, „Saulės kliošas“, „Skamp“ ir nustovėti vietoje neleis „Radistai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.