Teisėjas įklimpo dirbęs vėžlio greičiu

Joniškio politikui baudos per metus paskirti nesugebėjusį teisėją Saulių Remeiką užgriuvo bėdos. Jis prarado Joniškio teismo pirmininko postą, be to, jam pačiam iškelta drausmės byla.

Joniškio apylinkės teismo teisėjui S.Remeikai iškelta drausmės byla.
Joniškio apylinkės teismo teisėjui S.Remeikai iškelta drausmės byla.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Nov 15, 2013, 6:57 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 8:55 AM

Teisėją S.Remeiką įklampino Joniškio tarybos nario Kęstučio Mačiulio byla. Šis Darbo partijos veikėjas buvo teisiamas dėl vairavimo išgėrus, bet galiausiai išsisuko. Apie tai rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

K.Mačiulis girtas prie vairo patruliams įkliuvo pernai gegužės 29-ąją Šiaulių pakraštyje, ties Ginkūnų gyvenviete.

Pareigūnai paprašė alkoholiu tvoskiantį visureigio „Toyota Land Cruiser” vairuotoją pasitikrinti girtumą. Prietaisas parodė, kad K.Mačiulio kraujyje 2,46 promilės alkoholio. Tai vidutinis girtumus, o iki sunkaus trūko tik kelių šimtųjų promilės.

Pažeidėjui grėsė 2–3 tūkstančių tūkstančių litų bauda su teisės vairuoti atėmimu 2–3 metams.

Administracinę bylą privalu išnagrinėti per 6 mėnesius. Šį terminą galima pratęsti, bet ne ilgiau kaip iki metų nuo pažeidimo padarymo.

Kad K.Mačiulis taikosi į šią spragą, imta kalbėti jau po pusmečio, mat šioje nesudėtingoje byloje buvo paskirta net keliolika teismo posėdžių. Galiausiai sveikata sušlubavo pačiam teisėjui S.Remeikai, todėl bylos išnagrinėti nespėta.

Šiaulių apygardos teismas iškart reagavo į didelį atgarsį visuomenėje sulaukusią istoriją – teismo pirmininko Boleslovo Kalainio sudaryta komisija įvertino, ar tinkamai buvo nagrinėjama byla.

Išvados nebuvo palankios, todėl ir anksčiau į kolegų akiratį patekęs joniškietis teisėjas buvo perduotas Teisėjų etikos ir drausmės komisijai. Pripažinta, kad S.Remeika galėjo pažeisti pareigingumo principą, todėl jam iškelta drausmės byla.

Tuo joniškiečio problemos nesibaigė – jis neteko ir Joniškio teismo laikinojo pirmininko pareigų. S.Remeika į šias pareigas pavasarį buvo paskirtas kaip didžiausią stažą šiame teisme turintis teisėjas.

Nušalinti nuo pareigų S.Remeiką nuspręsta, kai Teisėjų taryba gavo nepalankų Šiaulių apygardos teismo pirmininko B.Kalainio teikimą. Be to, atsižvelgta ir į kolektyvo nuomonę, kad S.Remeika dėl asmeninių ir dalykinių savybių negali vadovauti teismui.

Beje, iš balos sausas neišlipo ir K.Mačiulis – „darbiečiui” teko atsisveikinti su tarybos nario mandatu. Vyriausioji rinkimų komisija nusprendė, kad jo užimamas Joniškio turizmo ir informacijos centro vadovo postas nesuderinamas su tarybos nario pareigomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.