Buvusi Seimo kasininkė laisvėje tikisi šviesaus rytojaus

Buvusi Seimo kanceliarijos kasininkė, 49 metų Regina Petkelienė antradienio rytą išėjo į laisvę. Už iššvaistytus daugiau nei 440 tūkst. litų iš Seimo kasos nuteista 2 metų laisvės atėmimo bausme, bet Panevėžio pataisos namuose praleidusi 10 mėnesių, ji paleista kaip atlikusi trečdalį bausmės.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

2013-11-19 14:47, atnaujinta 2018-02-20 06:55

„Laukia šviesus rytojus“, – trumpai atsakė iš Panevėžio pataisos namų išėjusi R.Petkelienė, žurnalistų paklausta, ką dabar žada veikti. Dar pridūrusi, kad labai džiaugiasi išėjusi į laisvę, moteris įsėdo į ją pasitikusių artimųjų automobilį ir nuvažiavo.

R.Petkelienė Panevėžio pataisos namų gyventoja buvo tapusi šių metų sausį. Po to, kai pernai gruodį Apeliacinis teismas paliko galioti žemesnės instancijos teismo nuosprendį. Pagal jį R.Petkelienė ir jos draugė, buvusi Nacionalinės sveikatos tarybos buhalterė Olga Goluskaitė buvo nuteistos po dvejus metus kalėti.

Teismas nustatė, kad R.Petkelienė iki 2009 metų vasaros iš Seimo kasos pasisavino ir iššvaistė daugiau nei 441 tūkst. litų. Didžiulis trūkumas Seimo kasoje buvo aptiktas atlikus reviziją. Bylos duomenimis, R.Petkelienė dideles sumas iš darbovietės kasos skolino savo bičiulei O.Goluskaitei, o ši teigė pinigus pralošusi kazino.

Teismas nusprendė, kad R.Petkelienė maždaug 373 tūkst. litų turi atlyginti solidariai kartu su O.Goluskaite, o dar 62 tūkst. litų padengti viena, nes šiuos pinigus kažkur iššvaisčiusi pati. Tuo tarpu R.Petkelienė teismuose tvirtino, kad pastarąją sumą iš kasos buvo pasiskolinę kai kurie Seimo finansininkai.

Rugpjūtį į laisvę išėjo O.Goluskaitė. Ji taip pat už grotų praleido trečdalį bausmės laiko. Jos draugijos R.Petkelienė greičiausiai nepasigedo, nes abi moterys, nors ir gyvendamos tame pačiame pirmą kartą nuteistų moterų korpuse, tarpusavyje visiškai nebendravo.

Į laisvę R.Petkelienė išėjo nešina dviem krepšiais daiktų. Juos į tamsios spalvos automobilį „Audi“ dar iki pasirodant pro pataisos namų duris buvusiai Seimo kasininkei, sukrovė du jos laukę vyrai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.