Buvęs BPC vadovas A.Kedavičius keturis vaikus maitins iš uždarbio versle

Nelaimė Panevėžio rajone, kai triskart pagalbos trumpuoju numeriu 112 ieškojusi dembaviškė gyva sudegė automobilio bagažinėje, pakeitė daugybės žmonių gyvenimus. Vienas jų – buvęs Bendrojo pagalbos centro (BPC) vadovas Artūras Kedavičius.

A.Kedavičius 10 metų vadovavo BPC.<br>V.Valentinavičiaus nuotr.
A.Kedavičius 10 metų vadovavo BPC.<br>V.Valentinavičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Nov 20, 2013, 10:18 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 6:38 AM

47-erių teisininkas BPC vadovauti galėjo dar keliolika metų, tačiau spaudžiamas vidaus reikalų ministro Dailio Barakausko, spalį išėjo į užtarnautą pensiją.

Keturių vaikų tėvas 1,7 tūkst. litų pensiją skirs apmokėti buto paskolai. Šeimą jis išlaikys dirbdamas versle. Vilnietis nusitaikęs į vieną įmonę JAV. Šią savaitę gaus atsakymą, ar jis tinkamas norimam darbui.

„Esu namuose, Vilniuje, ieškau įdomaus darbo“, - apie pirmąsias savaites pensijoje pasakojo A.Kedavičius.

Šeima 100 km už Vilniaus turi sodybą, bet rudenį ten leisti laiką buvęs BPC vadovas nemato prasmės.

„Norėčiau kūrybinio darbo – kažką kurti. Darbo ieškau privačiame sektoriuje. Labiausiai mane domina organizuoti“, - pasakojo buvęs pareigūnas.

Vilnietis jau buvo keliuose pokalbiuose dėl darbo, kalbėjo ir su Lietuvos, ir su užsienio įmonėmis.

A.Kedavičius baigė teisę Vilniaus universitete, pastaruosius 10 metų vadovavo BPC.

Darbo jis ieško ne vien tam, kad produktyviai praleistų laiką. Šeimai reikia pinigų. Pensijos, kuri siekia 1,7 tūkst. litų, užtenka paskolai už butą sumokėti.

Mažiausia jo dukra – antrokė. Su tėvais gyvena ir du sūnūs – šeštokas ir dvyliktokas. Vyriausias – jau suaugęs, gyvena ir dirba Londone. Jis Didžiosios Britanijos sostinėje pradėjo studijuoti, tačiau mokslai pasirodė nuobodūs, vaikinas pradėjo kurti virtualų dizainą.

Trys jaunesnieji vaikai patenkinti, kad tėtis namie. Jiems įdomu, kokį darbą ir kur tėtis dirbs.

Galimų darbų sąraše – ir tokie, kurie pareikalaus keliauti. „Su komandiruotėmis jau apvažinėjau visą Europą, tik JAV nesu buvęs“, - prisipažino buvęs BPC vadovas. Dabar A.Kedavičius nusitaikęs į vieną JAV įmonę, laukia atsakymo iš jos. Jei būtų priimtas, retsykiais darbo reikalais skristų už Atlanto.

Nei Lietuvos, nei Vilniaus buvęs pareigūnas nepaliks. „Vaikai – svarbiausi mano gyvenime. Jiems svarbu, kad liktume Lietuvoje. Net ir miesto nenorėčiau keisti – čia gimiau, užaugau, vaikai čia auga“, - aiškino teisininkas.

Kad vyras išėjo iš BPC patenkinta ir A.Kedavičiaus žmona. Ji džiaugiasi, kad vyras ramesnis, patiria mažiau įtampos. „Ji mane visiškai palaiko“, - sakė jis.

Svarbiausia, anot vilniečio, nebežiūrėti atgal. „Man reikia padaryti svarbų ir sudėtingą dalyką – reikia nusisukti nuo to, kas buvo ir žiūrėti į priekį, ieškoti kažko naujo. Jei visą laiką žiūrėsiu į tai, kas buvo ir analizuosiu, kodėl įvyko taip, o ne kitaip, nebus progreso“, - kalbėjo buvęs pareigūnas.

Jis BPC vadina penktu savo vaiku. „Esu įpratęs apie BPC sakyti „mes“. Dabar turiu mokytis sakyti „jie“. Ir galvoti apie juos, kaip savarankišką organizaciją, kurioje aš nesu“, - aiškino A.Kedavičius.

Vyras tikisi, kad galiausiai bus dėkingas aplinkybėms, dėl kurių išėjo iš darbo. „Jos atvers man naujas galimybes. BPC dirbčiau dar labai ilgai. Pagal amžių ir sveikatą dar 15 metų drąsiai galėčiau dirbti. 10 metų yra pakankamai gražus laikas, kurį atidaviau šiai organizacijai“, - teigė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.