Skandalas Panevėžio rajono mokykloje – dėl apšlapinto skuduro

Panevėžio rajono mokykloje – šokiruojantys valytojos auklėjimo metodai. Moteris, išvydusi tualete nežinia kažkieno apšlapintą chalatą ir grindų skudurą, pastąrąjį privertė išplauti vieną ketvirtoką. Vaikas vėliau motinai tvirtino esąs nekaltas, o skudurą plovęs, nes išsigandęs jį aprėkusios valytojos.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 21, 2013, 7:38 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 5:45 AM

Į Panevėžio rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyrių kreipėsi vieno Pažagienių mokyklos-darželio auklėtinio motina. Moteris buvo pasipiktinusi, kad šios mokyklos valytoja drastiškai nubaudė jos ketvirtoką sūnų už nežinia kieno iškrėstą kiaulystę.

Apie tai, kad mokykloje buvo pažemintas, moteriai pasipasakojo pats pradinukas. Berniukas tvirtino, kad valytoja jį aprėkusi ir liepusi išplauti kažkieno apšlapintą grindų skudurą. Išsigandęs vaikas pakluso ir jį išplovė, nors tikino motiną esąs niekuo dėtas.

Kai pradinuko motina kreipėsi į Pažagienių mokyklos-darželio administraciją, apstulbo: pedagogai nematė nieko blogo, kad valytoja ėmėsi auklėti jos sūnų, nors net nebuvo įsitikinusi, kad būtent jis negražiai pasielgė tualete. Pasirodo, ši darbuotoja pastebėjo, kad kažkas apšlapino tualete stovėjusį kibirą, ten pat buvusį skudurą ir pakabintą jos chalatą. O pamačiusi iš sporto būrelio atėjusį ketvirtoką, nutarė, kad tai padarė jis.

Panevėžietė teigia, kad valytoja jos sūnų nebūtais dalykais yra apkaltinusi ir anksčiau. Jai gaila vaiko, kuris jaučiasi nepelnytai nubaustas. Tačiau mokyklos atstovai, išgirdę jos pasiūlymą bent jau atsiprašyti moksleivio, pareiškė, kad suaugusiam žmogui atsiprašinėti vaiko negražu. Tuomet pradinuko mama ir kreipėsi į Švietimo skyrių.

Pažagienių mokykloje-darželyje valytojai dirbanti jauna moteris apie incidentą su moksleiviu su žurnalistais atsisakė kalbėti. „Kokia čia bausmė“, - tepasakė ir nuėjo trenkusi durimis.

Šios mokyklos direktorė dabar yra išvykusi į stažuotę Italijoje, o jos pavaduotoja ūkio reikalams Ramutė Čepokienė stojo ginti valytojos.

Jos teigimu, moteris prieš pradinuką fizinės prievartos nenaudojo, tik pasakė, kad eitų ir sutvarkytų, ką padarė. Valytoja nematė, kas tai padarė, tačiau tuo metu, kai ji pamatė apšlapintą chalatą ir skudurą, būtent šis vaikas atėjo iš sporto būrelio. Pavaduotojos teigimu, valytoja pati jaučiasi įžeista ir pažeminta tokio moksleivių poelgio, todėl nemato, kodėl turėtų atsiprašyti priterštą skudurą išplovusio vaiko.

Kitokios nuomonės apie keistas pedagogines priemones yra Panevėžio rajono švietimo, kultūros ir sporto skyriaus darbuotoja Algė Verbiejienė. Jos teigimu, toks valytojos elgesys nepateisinamas, net jei ir būtų aišku, kad taip pasielgė būtent tas vaikas. Tačiau moteris pripažįsta, kad buvo pažeistas ir valytojos orumas, nes kažkas vis dėlto tualete taip negražiai pasielgė.

Konfliktu Pažagienių mokykloje darželyje domisi ir vaiko teisių apsaugos specialistai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.