Ar alkani kiemsargiai barstys ir valys Vilniaus šaligatvius?

Tai – puikios sąlygos susidaryti ledo dangai ant šaligatvių. Ypač atsargiai vilniečiai turėtų žengti Gedimino prospekto plytelėmis, kurios yra labai lygios, tarsi nugludintos, be šiurkštumo.

Jeigu kiemsargiai ilgai nesulauks vėluojančių atlyginimų, mes lauk šluotas ir kastuvus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Jeigu kiemsargiai ilgai nesulauks vėluojančių atlyginimų, mes lauk šluotas ir kastuvus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

2013-11-27 14:34, atnaujinta 2018-02-20 03:08

Tai – puikios sąlygos susidaryti ledo dangai ant šaligatvių. Ypač atsargiai vilniečiai turėtų žengti Gedimino prospekto plytelėmis, kurios yra labai lygios, tarsi nugludintos, be šiurkštumo.

Vilniečiai antradienį sunerimo, nepamatę Gedimino prospekte kiekvienai žiemos pradžiai įprasto vaizdo: kovai su slidybe parengtų smėlio dėžių. Nors kai kuriose kitose miesto dalyse, pavyzdžiui, Savanorių prospekte, tokios smėlio kupinos dėžės jau pastatytos.

Sostinės gyventojai, girdėję apie milijonines savivaldybės skolas miesto centrą prižiūrinčiai įmonei „Naujamiesčio būstas“, išsigando: ar tik kiemsargiai nesirengia streikuoti? Ar nereikės pačiūžų, kad galėtum vaikščioti Gedimino prospektu, senamiesčiu, vakarinės sostinės dalies šaligatviais, kuriuos prižiūri „Naujamiesčio būstas“?

Šios įmonės vadovai pripažino, jog padėtis iš tiesų kritiška. Savivaldybė įmonei skolinga apie 15 milijonų litų.

„Apie atlyginimus tvarkdariams savivaldybė jau net nebekalba. Tačiau mes tikrai nepaliksime vilniečių ir miesto svečių ant ledo tiesiogine šio žodžio prasme. Iš vidinių rezervų, įmonės lėšų barstysime šaligatvius, kasime sniegą ir kitus reikalingus darbus atliksime“, - pažadėjo bendrovės „Naujamiesčio būstas“ atstovas spaudai Paulius Ugianskis.

„Naujamiesčio būstas“ laimėjo 40 mln. Lt vertės viešąjį pirkimą tvarkyti vakarinę Vilniaus miesto dalį. „Naujamiesčio būstas”, laimėjęs viešąjį konkursą, penkerius metus viešąsias teritorijas tvarkys Vilniaus Justiniškių, Viršuliškių, Pašilaičių, Fabijoniškių ir Šeškinės mikrorajonuose.

Nors ir neturėdamas didelių vilčių sulaukti pinigų iš sostinės savivaldybės, „Naujamiesčio būstas” apie 1,5 mln. Lt ketina investuoti į šiuolaikišką techniką, kuri reikalinga viešųjų teritorijų tvarkymo darbams atlikti.

Tad gumbų pakaušyje ar kaktoje vilniečiams pavyks išvengti, bent jau žiemos pradžioje. Taip pat galima tikėtis, kad atlyginimų laiku negaunantys kiemsargiai smėlį ant šaligatvių barstys gausiai, kruopščiai, vedini ne materialinių paskatų, o meilės miestui.

Jungtinės komunalinio ūkio profesinės sąjungos pirmininkė Renata Kaušienė neatmetė galimybės, kad pritrūkę kantrybės kiemsargiai paskelbs streiką.

„Mūsų žmonės ir šiaip gauna tik minimalų atlyginimą. Bet ir tas nuolat vėluoja. Jau lapkričio pabaiga, o už spalį visų pinigų dar negavome“, - guodėsi komunalininkų profsąjungos vadovė.

Vilniečiams telieka melsti švelnios žiemos, sostinės vadovų išmanumo gauti pinigų kiemsargiams arba Vyriausybės malonės, kad mestų finansinio gelbėjimo ratą skolose skęstančiam Vilniui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: prasideda „Eurovizija“ – kas laimės ir kur bus Lietuva?