Kauno vicemerui S.Buškevičiui patarinės Lietuvos pilietybės negaunanti JAV gyventoja I.Tobias

Kauno vicemeras, partijos Jaunoji Lietuva lyderis vėl nustebino politikus. Visuomeniniais pagrindais padirbėti patarėja vicemeras pakvietė JAV pilietė, šokėją ant ledo I.Tobias. Sportininkė jau kuris laikas siekia gauti Lietuvos pilietybę, kad artėjančioje olimpiadoje kartu su Deividu Stagniūnu galėtų atstovauti mūsų šalį.

Daugiau nuotraukų (0)

Nerijus Povilaitis

Nov 27, 2013, 4:20 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 3:03 AM

„Viena mano kuruojamų sričių yra sportas. Tad prieš metus esu pasiūlęs dailiojo čiuožimo sporto šakos atstovui užimti mano visuomeninio patarėjo vietą. I.Tobias šį pasiūlymą sutiko su džiaugsmu, žmonės, kurie su ja palaiko ryšius man perdavė, kad ji nori šių pareigų“, - lrytas.lt sakė S.Buškevičius.

Paklaustas kokiai kriterijais remiantis užsienio šalies pilietei suteikiamos visuomeninio patarėjo pareigos, S.Buškevičius išvardijo tris kriterijus.

„Ji turi lietuviškas šaknis, išlaikė lietuvių kalbos testą ir nori gilinti kalbos žinias, taip pat yra profesionali sportininkė. Esu Lietuvos pilietybės dalinimo priešininkas, noriu, kad Lietuva būtų lietuviška, tačiau čia – išskirtinis atvejis“, - minėjo S.Buškevičius.

Vicemeras minėjo, jog su naująja patarėja bendraus tik lietuviškai. Į Lietuvą I.Tobias ketina atvykti gruodžio pradžioje. Tuomet bus pasirašytas susitarimas dėl darbo visuomeniniais pagrindais, taip pat S.Buškevičius viliasi, kad šokėja ant ledo padės šios sporto šakos vystymui ne tik Kaune, net ir Lietuvoje.

„Visuomeniniam padėjėjui nebūtina sėdėti mano kabinete. Galime bendrauti, dalintis idėjomis bei diskutuoti telefonu ar kitomis ryšio priemonėmis“, - sakė S.Buškevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.