A.Butkevičius: „Ukraina neparuošė namų darbų“

„Jeigu Ukraina nesutiks pasirašyti bendradarbiavimo sutarties su Europos Sąjunga, tai įrodys, kad ji vaikosi trumpalaikių, o ne ilgalaikių savo ekonominių interesų“, - ketvirtadienį Vilniuje vykstančiame antrajame Rytų partnerystės verslo forume pareiškė Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius.

Daugiau nuotraukų (1)

Edgaras Savickas

Nov 28, 2013, 11:37 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:41 AM

Jo manymu, Ukraina nespėjo iki ES narių ir Rytų partnerystės šalių vadovų susitikimo paruošti visų savo namų darbų.

Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Robertas Dargis sakė, jog šiuo metu prognozuojama, kad bendradarbiavimo sutartis pasirašys tik dvi šalis – Moldova ir Gruzija.

Nepaisant to, kad daug vilčių teikusi Ukraina to nepadarys, R.Dargio manymu, šalis žengia savo pasirinktu keliu ir ES dalimi taps ateityje.

Kartu su Lietuvos atstovais spaudos konferencijoje dalyvavęs Europos investicijų banko (EIB) prezidentas Weneris Hoyeris taip pat neprarado vilties, kad Ukraina išliks labiau į Vakarus orientuota valstybe.

„ES su Ukraina turi daugybę saitų, o mūsų pasiūlymas vis dar yra ant stalo, tad galbūt Ukraina jį dar priims“, - kalbėjo EIB vadovas.

Svarbiausiu pasiekimu laiko finansinę perspektyvą

Paklaustas, kokius svarbiausius darbus Lietuva atliko per savo pirmininkavimo ES pusmetį A.Butkevičius pirmą paminėjo 2014-2020 metų ES finansinę perspektyvą.

Premjeras toliau vardino kitų metų sąjungos biudžetą, kuris leis jau nuo sausio 1 dienos dalinti paramą atitinkamoms programoms.

„Susitarimas Briuselyje buvo pasiektas sėkmingai ir greitai“, - sakė jis.

Vyriausybės vadovas taip pat paminėjo ES sanglaudos politikos priemonių paketą, nagrinėtus bankų sąjungos klausimus.

Forume ieško partnerių

R.Dargis sakė, kad šiuo metu Lietuvoje vykstantys įvykiai skamba visoje Europoje. Jo teigimu, ketvirtadienį vykstančiame forume aptariamos konkurencingumo didinimo, visos pramonės efektyvumo ir ypač energetinio efektyvumo klausimai.

„Tikimės, kad susirinkę svečiai (jų užsiregistravo per 500 – Red.) ras sau naudingų partnerių ir ateityje bendradarbiaus“, - sakė jis.

Nors R.Dargis nesitiki, kad Ukraina dar pasirašys bendradarbiavimo sutartį jis pabrėžė, kad Lietuvos ir Ukrainos santykiai vystėsi ne vienerius metus. Lietuvai Ukraina yra 10 pagal svarbą prekybos partnerė, o Ukrainai Lietuva – 19.

Pramonininkų atstovas pastebėjo, kad galima būtų pasiekti dar geresnių rezultatų, tačiau tam reikia teisingos ir verslui palankios aplinkos.

W.Hoyeris taip pat sakė, jog tikisi, kad Vilniuje vykstantis forumas suteiks galimybę sutikti daug partnerių glaudesnei regionų integracijai ateityje.

L.Graužinienės vizito vertinti nesiryžo

Paklaustas, kaip vertina naujosios Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės vizitą į Ukrainą, A. Butkevičius nuo vertinimų susilaikė.

„Apie jį sužinojau pats būdamas Rumunijoje. Man tai buvo staigmena“, - sakė Vyriausybės vadovas.

Sekite verslo naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.