Prezidentūra atkeršijo – sudegino L.Graužinienės tiltus į Vilnių

Ketvirtadienį ir penktadienį Vilniuje vyks svarbiausi Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai renginiai, tačiau Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės tuo metu Lietuvoje nebus. Portalo lrytas.lt žiniomis, Prezidentūra pasistengė, kad L.Graužinienė šiomis dienomis nesipainiotų po kojomis Daliai Grybauskaitei.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Nov 28, 2013, 1:01 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:41 AM

Šiomis dienomis Vilniuje vyksta Europos Sąjungos ir buvusių Sovietų Sąjungos valstybių vadovų susitikimai, tačiau Seimo vadovei L.Graužinienei belieka tenkintis vizitu į Rygą, kur vyksta Baltijos asamblėjos posėdžiai.

Portalo lrytas.lt žiniomis, L.Graužinienė prieš kurį laiką aktyviai domėjosi galimybėmis dalyvauti Vilniuje vykstančiuose renginiuose, susitikti su svarbiausių Europos valstybių lyderiais, tačiau Seimo vadovei buvo užtrenktos durys. Esą taip nutarė viskam diriguojanti Prezidentūra.

Todėl Darbo partijos lyderei beliko važiuoti į Rygą. Ten jai buvo suorganizuoti papildomi susitikimai su Latvijos vadovais.

Portalą lrytas.lt konsultavę Lietuvos Seimo delegacijos Baltijos asamblėjoje nariai tvirtino, kad Seimo vadovui dalyvauti asamblėjos posėdžiuose neprivaloma. Sprendimus priima tik asamblėjos nariai.

Seimo pirmininkė Rygoje praleis ir penktadienį. Seimo vadovės sekretoriatas neigia, kad L.Graužinienei buvo užtrenktos durys į svarbius renginius Vilniuje.

„Niekada neketinome ten dalyvauti“, – sakė Seimo pirmininkės atstovė spaudai Dalia Valentienė.

Manoma, kad L.Graužinienė tapo nepageidaujama dėl nuolatinių atakų prieš prezidentę D.Grybauskaitę. Šią savaitę ji nepasitarusi su Vyriausybe ir Prezidentūra išvyko į Kijevą gelbėti Europos Sąjungos ir Ukrainos asociacijos sutarties. Tačiau šį vizitą dauguma politologų įvertino kaip didelę nesėkmę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.