Mįslė: ką veikė Vilniaus rajono valdininkė su peiliu po kaklu?

Praėjusią savaitę Pagirių (Vilniaus r.) gimnazijos mokytoja atvyko į Vilniaus rajono savivaldybę. Moteris užsuko į kabinetą sutvarkyti reikalų pas buhalterę I.Mankevič. Šioji sėdėjo ir žiūrėjo į sieną.

Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Nov 30, 2013, 9:52 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:35 AM

Praėjusią savaitę Pagirių (Vilniaus r.) gimnazijos mokytoja atvyko į Vilniaus rajono savivaldybę. Moteris užsuko į kabinetą sutvarkyti reikalų pas buhalterę I.Mankevič. Šioji sėdėjo ir žiūrėjo į sieną.

„Paklausiau, ar jūs pietaujate. Ji sušuko, kad pietauja, ir pašokusi užtrenkė duris“, – pasakojo mokytoja.

Išvydo baugų vaizdą

Po pietų ji dar kartą užsuko į Vilniaus rajono savivaldybę ir vėl užsuko į jai reikalingą 311 kabinetą. „Vaizdas mane šokiravo: moteris po kaklu laikė peilį, braukė jo ašmenis, o kita ranka ant lapo piešė kvadratą. Sutrikau, bet prisistačiau. Užsirašiusi mano vardą ant lapo, ji toliau aplink jį brėžė kvadratą“, – pasakojo moteris.

Anot jos, peilis buvęs medine briauna, o jo ašmenys buvo maždaug sprindžio ilgio. Išsigandusi moteris įpuolė į gretimą kabinetą ir apie tai, ką mačiusi, papasakojo ten buvusiems dviem vyrams.

„Jie uždarė duris ir pasakė, kad 311 kabineto darbuotoja įtartinai elgiasi ne pirmą kartą“, – pasakojo vilnietė.

Darbą atlieka gerai

Tačiau Vilniaus rajono savivaldybės vadovai, kaip tvirtino atstovė ryšiams su visuomene Dorota Levko, I.Mankevič dėl darbo kokybės priekaištų neturi.

Mokytoja stebėjosi tokiu savivaldybės darbuotojų požiūriu.

„Juk čia valstybinė institucija, nuolat pilna interesantų. Asmeniškai aš pasijaučiau labai nesaugiai“, – kalbėjo skaitytoja.

Ar iš tiesų Vilniaus rajono savivaldybėje dirba nenuspėjamo elgesio, su būriu interesantų susidurianti darbuotoja?

Neigė turinti sveikatos problemų

Portalui lrytas.lt pavyko pasikalbėti su buhaltere I.Monkevič, kurios elgesys taip išgąsdino interesantę.

Ji išsigynė nuo tiesaus klausimo, ar nesulaukia kolegų pastabų dėl keisto elgesio. Tačiau I.Monkevič užsiminė, kad apie ją retkarčiais pasklinda „visokių išgalvojimų“. Bet juos esą skleidžia ne Vilniaus rajono savivaldybės darbuotojai, o rajonui pavaldžių švietimo įstaigų vadovai, pedagogai.

„Kiekvienas buhalteris turi savo reikalavimų, savaip dirba. Jie gal nepripratę prie mano reikalavimų, tai ir pyksta, kyla nesusipratimų“, - aiškino moteris.

I.Mankevič griežtai neigė laikiusi peilį sau po kaklu ir braižiusi kvadratus tuo metu, kai atėjo interesantė.

„Aš užsirašinėjau skaičius, aiškinau mokytojai apie jos atlyginimą. Jai buvo kilę neaiškumų. Ją mačiau pirmąkart, ji naujokė. Neturėjau jokio peilio“, - tikino I.Mankevič.

Kasėsi kaklą peiliu?

Moteris kalbėjo nelabai rišliai, bet galbūt todėl, kad lietuvių kalba – ne jos gimtoji. Vis tik I.Mankevič prisipažino girdėjusi „kažkokius gandus“ apie save ir net galvojusi rašyti raštą į prokuratūrą.

Vilniaus rajono savivaldybėje užkulisiuose senokai kalbama, kad jų kolegė keistoka. Tačiau viešai apie tai prabilti niekas nesiryžta.

"Būna, kad interesantai jos nesupranta, ateina pas mane dar kartą aiškintis. Bet kad pastebėtume ją su peiliu ar kažką panašaus - ne, to niekada nebuvo", - stebėjosi tiesioginė I.Mankevič viršininkė, Vilniaus rajono savivaldybės vidaus audito tarnybos skyriaus Marija Aliošina.

Ryšių su visuomene atstovė D.Levko, paklausta, ar žinanti apie buhalterijos darbuotojos keistą elgesį, atsakė miglotai.

„Nelygu ką vadinsime keistu elgesiu. Ne vienam mūsų gali „užplaukti“, kai pateka mėnesiena. Dėl to incidento dar neaišku. Mes neturime atskirų patalpų, kur darbuotojai galėtų pavalgyti. Gal buhalterė pietavo tuo metu. Tarkime, jei pjaustau obuolį, jūs tuo metu įeinate, mano rankoje peilis. Ir tuo metu pasikasau peiliu, ką pagalvotumėte?“ - svarstė D.Levko.

Pristatė medikų pažymą

Vaizdo Vilniaus rajono savivaldybėje išgąsdinta pedagogė tvirtino nemačiusi jokio obuolio ar kito maisto produkto. Mintis, kad buhalterė kaip tik tuo metu, kai ji pravėrė kabineto duris, peiliu kasėsi pasmakrę, mokytojai pasirodė absurdiška.

„Jeigu nebūčiau įsitikinusi tuo, ką mačiau, nebūčiau rašiusi pareiškimo“, - tvirtino moteris.

Vilniaus rajono savivaldybės viešųjų ryšių atstovė D.Levko teigė, jog I.Mankevič pristatė savivaldybei pažymą iš medikų, kad yra rami, nekelia grėsmės aplinkiniams.

Darbuotoja parašė ir pasiaiškinimą dėl incidento. Tačiau vidinis tyrimas Vilniaus rajono savivaldybėje dar nebaigtas, išvados nepateiktos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.