Nauja gatvė Vilniuje užkliuvo tik žaliesiems

Darbo dienomis gatvė Santariškių ligoninių komplekso teritorijoje tampa didele automobilių stovėjimo aikštele. Todėl savivaldybė čia per pušyną nutarė nutiesti naują gatvę, užrūstindama žaliuosius.

Naują gatvę planuojama tiesti per pušyną įmonės „Valentis“ pašonėje, lygiagrečiai su dabartine Skersinės gatve.<br>D.Umbraso nuotr.
Naują gatvę planuojama tiesti per pušyną įmonės „Valentis“ pašonėje, lygiagrečiai su dabartine Skersinės gatve.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Birutė Vyšniauskaitė

Dec 1, 2013, 10:14 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:30 AM

Miesto savivaldybė įmonei „Vilniaus planas“ užsakė detaliojo plano pataisymą, pagal kurį Molėtų plentą ir už Santariškių esantį gyvenamųjų namų kvartalą sujungtų dar viena gatvė.

Manoma, kad tai šiek tiek padėtų sprendžiant transporto problemas, rašo dienoraštis „Lietuvos rytas“.

Tačiau miesto žaliąjį rūbą akylai prižiūrintys žalieji pasiryžę kūnu ginti pušis, kurias dėl naujos transporto arterijos tektų nupjauti.

Sumažintų automobilių spūstis

„Nauja gatvė iš Molėtų plento į Santariškes – vienas savivaldybės veiklos prioritetų. Šiuo metu skubame parengti planą, kad kitų metų pradžioje galėtume jį pristatyti užsakovams ir visuomenei“, – sakė „Vilniaus plano“ vadovas Marius Vaivada.

Jei nebus trikdžių, jis tikisi, kad po plano pristatymo ir svarstymų iškart bus galima rengti ir techninį naujos gatvės planą.

„Ji padėtų išspręsti transporto srautų Santariškių link problemas, sumažintų spūstis prie ligoninės“, – tikino M.Vaivada.

Jei nebūtų nesklandumų, naują apie 700 metrų ilgio gatvę būtų galima nutiesti maždaug per metus.

Žalieji nežada nurimti

Gatvę planuojama tiesti įmonės „Valentis“ pašonėje, lygiagrečiai Skersinės gatvei, kur buvusių kolektyvinių sodų teritorijoje yra individualių namų.

Pasipiktinę miesto savivaldybės iniciatyva nutiesti naują gatvę, dėl kurios reikia iškirsti dalį miško Verkių regioniniame parke, susivienijimo „Žali.lt“ aktyvistai jau nuo vasaros rašo protesto laiškus įvairioms institucijoms, prašydami šį projektą stabdyti.

„Juk Miškų įstatymas leidžia miško paskirtį keisti tik keliams saugomos teritorijos tvarkymo ir rekreacijos tikslais tiesti, jei tai numatyta draustinio tvarkymo dokumentuose.

Planuojama tiesti gatvė Santariškių link ne tik nesusijusi su saugomos teritorijos poreikiais, tai prieštarauja ir Verkių regioninio parko planui“, – tvirtino „Žali.lt“ koordinatorė Virginija Vingrienė.

Tikisi sulaukti atsakymo

Moteris įsitikinusi, kad nedera draustinio teritorijoje tiesti naujos gatvės, kai vos už kelių šimtų metrų yra Skersinės ir A.Telyčėno gatvės.

„Mes jau kreipėmės į Aplinkos ministeriją, tačiau aiškaus atsakymo, ar nauja gatvė gali būti tiesiama draustinyje, dar negavome. Laukiame atsakymo ir iš „Vilniaus plano“, – teigė V.Vingrienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.