Protestas: „Akropolio“ pirkėjams dovanojo varžtus

Ateikite į Vilniaus „Akropolyje“ esantį „Ermitažą“, nusipirkite po vieną varžtą, o prie jo prikabinkite raštelį. Jame gali būti parašyta „Įsisuk varžtelį ir susimąstyk“, „Iš žudikų neperku“, „Apie gyvybę nepagalvota“ ar panašiai. Ir tokią dovaną įteikite „Akropolyje“ vaikštinėjančiam pirkėjui. Tokią pilietinę akciją sekmadienio 13 valandą surengė grupelė aktyvistų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 1, 2013, 1:55 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:24 AM

„Mūsų buvo labai nedaug – apie dešimt. Tačiau manau, kad akcija labai pavyko“, - lrytas.lt sakė vienas akcijos dalyvių Marijus Gailius, prie kurio varžto buvo prikabintas raštelis su tekstu: „Iš žudikų neperku. „Maxima“, „Akropolis“, „Ermitažas“ - socialiai neatsakingas verslas. Šis varžtas dovanų – kaip Rygoje sugriuvusio pastato simbolis“.

Marijus sako tikėjęsis atmetimo reakcijos, tačiau žmonės su akcijos rengėjais bendravo labai maloniai.

„Priėjęs klausi, ar galiu padovanoti dovaną. O ją priėmęs žmogus nesupyksta, bet susigėsta, - įspūdžiais dalijosi M.Gailius. – Vienam jaunam baltarusiui, kuriam buvo smalsu, aiškinau situaciją, kalbėjau apie tai, koks čia verslas. Juk baltarusiams čia gausu ir pigu“.

Tiesa, lrytas.lt fotografui susidarė kiek įspūdis, kad prekybos centro klientai nenoriai ėmė akcijos organizatorių dovanas. „Gal juos gąsdino televizijos kameros“, - svarstė Justinas.

Kam dovanoti varžtus, akcijos dalyviai rinkosi pagal tai, kas iš „Maximos“ išvažiuodavo su didžiausiais pirkinių vežimais. Anot Marijaus, būta ir kurioziškų atvejų, kai prie pirkinių stovėjęs žmogus išsigynė, kad prekės jo, tačiau vėliau jas nusistūmė.

Pirkti varžtus raginta ne atsitiktinai. Nelaimė Latvijos sostinėje Rygoje įvyko, kai įgriuvo parduotuvės „Maxima“ stogas, pražudė 54 žmones. Griūvant stogui buvo nutrauktos pastato konstrukcijose naudotų varžtų veržlės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.