Iš Lietuvos jaunimo lūpų - palaikymo žodžiai Ukrainai

Apie 50 jaunuolių pirmadienio

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2013-12-02 19:05, atnaujinta 2018-02-20 00:49

Akcijos dalyviai laikė Europos Sąjungos (ES) ir Ukrainos vėliavas, kai kurie veidus buvo išsidažę Ukrainos vėliavos spalvomis.

Susirinkti prie ambasados kviesta socialinuose tinkluose. Taip akcijos dalyviai sakė norintys išreikšti solidarumą tūkstančiams ukrainiečių, kurie išėjo į gatves pasipiktinę prezidento Viktoro Janukovyčiaus sprendimu nepasirašyti asociacijos su ES sutarties per viršūnių susitikimą Vilniuje praėjusią savaitę.

Viena iš akcijos organizatorių, nevyriausybinės organizacijos Lietuvos liberalus jaunimas pirmininkė Marija Markauskaitė sakė, kad šis renginys organizuotas reaguojant į žmogaus teisių pažeidimus Ukrainoje.

„Esame liberalai ir esame už laisvę. Matome, kaip šiuo metu pažeidžiamos žmogaus teisės Ukrainoje. Ukrainos valdžia eina prieš tautą, o ne padeda jai“, - BNS sakė dvidešimtmetė M.Markauskaitė.

Į renginį atėjusi europarlamentarė konservatorė Radvilė Morkūnaitė Mikulėnienė sakė esanti pasipiktinusi, kad, jos teigimu, Ukrainoje grubiai susidorojama su taikiais demonstrantais.

„Norisi išreikšti paramą Ukrainos žmonėms, ypač tiems, kurie mato save eurointegracijos kelyje. Nepriimtina, kaip šiurkščiai Ukrainoje susidorojama su taikiais demonstrantais“, - BNS sakė 29 metų politikė, ji yra viena iš jauniausių Europos Parlamento narių.

Pasak M.Markauskaitės, akcijai neprašyta leidimo, nes organizatorių nebuvo daugiau nei leidžiama piketams be leidimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.