Europiečiai – su barbarų kaukėmis

Ak, kokie mes europiečiai! Kaip mes pasiryžę vesti į Europą ir kitus, mažiau už mus subrendusius! Tik taip telieka šūkauti po vakarykščių batalijų Seime.

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris

Dec 4, 2013, 6:21 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 12:11 AM

Vakar Seime priimta rezoliucija, kuria auklėjama į Europą norinčius Ukrainos protestuotojus lupanti tenykštė valdžia.

Žymusis socialdemokratų sunkiasvoris B.Bradauskas į rezoliucijos autorių atlapus kibo ne mažiau aršiai nei tuomet, kai jį mėgino išversti iš Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko sosto dėl uždrausto filmo užsieniečiams apie Kovo 11-ąją ir Sausio 13-ąją.

B.Bradauskas vakar vėl gynė Lietuvos ūkį ir paprastus žmones nuo „pasaulio bamba“ pasijutusių kolegų, kurių lindimas į Ukrainos virtuvę supykdys ne tik Kijevą, bet ir kerštingąją Maskvą.

Bet jei kiti valdantieji anuomet stojo B.Bradausko, o ne jį vertusios opozicijos pusėn, šįkart net bendražygiai nusisuko nuo praktiškojo kolegos. Rezoliucija buvo priimta.

Iš karto po to Seime vėl užvirė ginčas dėl vertybių – kai liberalai pasiūlė iš delegacijos Europos Tarybos parlamentinėje asamblėjoje išbraukti pagrindinį „tvarkiečių“ rėksnį P.Gražulį.

Opozicija įžvelgė, kad kailyje vis labiau netveriantis ir net žmoną į džihadą prieš gėjus iškeitęs P.Gražulis savo veiklą perkėlė ir ten – taip darydamas gėdą Lietuvai. Gavęs progą vėl pakovoti P.Gražulis plušėjo ne juokais. Jis vos nesusimušė su liberalų vedliu E.Masiuliu, brukdamas jam kelnes su užtrauktuku ant užpakalio ir aiškindamas, jog tai „langas į Europos vertybes“.

Tačiau šį cirką stebėję parlamentarai stojo P.Gražulio pusėn. Ne tik dauguma valdančiųjų, bet ir dalis brolių opozicijoje konservatorių pasipriešino net tam, kad „tvarkietis“ būtų įspėtas už išsidirbinėjimą.

Įdomūs tie mūsų lietuviai europiečiai – su daugybe nenuspėjamų kaukių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.