Pareigūnų turtą naikinančius banditus sutramdytų kompensacijos

Pareigūnai siūlo receptą, kaip sutramdyti banditus, keršijančius jiems už darbą. Lietuvos teisėsaugos pareigūnų federacijos pirmininkė Loreta Soščekienė įsitikinusi, kad nusikaltėlius sutramdytų žinojimas, jog valstybė pasirūpina sugadintu pareigūnų turtu ir pareigūnai gauna kompensacijas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 4, 2013, 7:25 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 11:44 PM

Prieš kelias dienas lrytas.lt publikuotas rašinys apie Varėnoje sudegusį policijos pareigūno automobilį ir apgadintus du pasieniečių automobilius priminė, kad pareigūnai už sąžiningą darbą priversti rizikuoti savo turtu.

„Dabar tikrai nesunku sustabdyti pareigūną sunaikinus jo turtą – jeigu jis neįbauginamas žodžiais, degantys automobiliai – kur kas stipresnis argumentas.

Deja, šiandien neturime tokios žalos kompensavimo tvarkos. Todėl pareigūnai dažnai lieka vieni su savo nuostoliais“, – sakė L.Soščekienė.

Pareigūnų federacijos vadovės nuomone, įvertinus tai, kad pareigūnai dirbdami savo darbą rizikuoja ir už tai jų turtas naikinamas, būtų logiška, kad komisariatas ar Policijos departamentas galėtų kompensuoti pareigūno patirtus nuostolius, o nustačius kaltuosius, žala būtų išieškoma iš jų.

„Juolab, kad grėsmė pareigūno turtui – tai tiesioginė jo darbo pasekmė, – sakė L.Soščekienė. – Pareigūnų turtas sugadinamas po kelis kartus per metus. Automobiliai dažniau braižomi, daužomi stiklai, badomos padangos. Deginama rečiau.

Tačiau įvykis Varėnoje, kai sudegė kriminalinės policijos pareigūno ir buvo apgadinti dviejų Valstybės sienos apsaugos pareigūnų automobiliai, rodo, kad problema aktuali.“

L.Soščekienės nuomone, nusikaltėliai, žinodami, kad pareigūnams bus kompensuotas sugadintas turtas, dar gerai pagalvotų prieš gadindami ar naikindami jų turtą.

„Žinant apie kompensacijas dingsta tokio veiksmo efektas“, – sakė pareigūnų federacijos vadovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.