Didžiojoje Britanijoje nuteistas lietuvis ginklų prekeivis

Didžiojoje Britanijoje įkliuvo 37 metų lietuvis Andrius Valnuchinas, priklausęs ginklais ir šaudmenimis prekiaujančiai nusikalstamai gaujai, veikiančiai Vakarų Midlandse. Lietuvis, pardavęs ginklus šimtams pirkėjų, sulaikytas per specialią policijos operaciją ir nuteistas 11 metų kalėjimo, rašo „Daily Mail“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 5, 2013, 5:35 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 11:16 PM

Paprastai apsirengę policijos pareigūnai pastebėjo jį Vednesbaryje įlipantį į sidabrinės spalvos „Mercedes“, prieš tai įdėjusį į automobilio bagažinę juodą plastikinį maišą. A.Valnuchinas pasišnekėjo su vairuotoju, kurio pavardė, kaip vėliau išsiaiškinta, Amarjitas Singhas, po to persėdo į savo „Ford Focus“ ir nuvažiavo.

Policininkai nusekė A.Singhą ir jį sustabdė. Tai įvyko 2012 m. gegužės 24 d. Automobilis, kuris neturėjo nei registruoto savininko, nei draudimo, buvo apieškotas. Juodame maiše rasti trys rusiški pusiau automatiniai 7.62mm pistoletai „Tordev“ ir trys dėtuvės su kulkomis.

Taip pat buvo rasta žalia lateksinė Frankenšteino kaukė. Policijos manymu, tai buvo įsigyta būsimam plėšimui.

Buvo iškviestas ginkluotas pastiprinimas, ginklai konfiskuoti, bedarbis 43 m. A.Singhas sulaikytas dėl ginklų laikymo, sausį jo laukia teismas.

O lietuvis ginklų prekeivis buvo sulaikytas tiktai 2012 m. spalį. Už šaunamųjų ginklų ir šaudmenų tiekimą jis nuteistas 11 metų kalėjimo.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.