Elnio krauju suteptas B.Bradauskas pasiūlė prievarta gydyti J.Razmą

Socialdemokrato oponentai turi duomenų, kad spalį dalyvaujant B.Bradauskui Tauragės rajone buvo nelegaliai sumedžiotas elnias – valstybė negavo mokesčių, o šią medžioklę buvo bandoma nuslėpti. Todėl Seimo nario B.Bradausko pomėgis medžioti jam gali vėl pridaryti nemalonumų.

B.Bradauskas pareikalavo, kad J.Razma jo atsiprašytų dėl šmeižto, priešingu atveju žadėjo kreiptis į teismą.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
B.Bradauskas pareikalavo, kad J.Razma jo atsiprašytų dėl šmeižto, priešingu atveju žadėjo kreiptis į teismą.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 5, 2013, 1:40 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 11:26 PM

Socialdemokrato oponentai turi duomenų, kad spalį dalyvaujant B.Bradauskui Tauragės rajone buvo nelegaliai sumedžiotas elnias – valstybė negavo mokesčių, o šią medžioklę buvo bandoma nuslėpti. Todėl Seimo nario B.Bradausko pomėgis medžioti jam gali vėl pridaryti nemalonumų.

Seimo narys Jurgis Razma ketvirtadienį per Vyriausybės valandą paklausė aplinkos ministro Valentino Mazuronio, ar jis informuotas apie šią situaciją, ar nubausti kaltieji.

„Norėčiau pasiteirauti, ar jums žinoma apie vieno Seimo nario medžioklę spalio mėnesį komerciniuose medžioklės plotuose, nušautą elnią ir nesumokėtus 15 tūkst. litų, ir ko buvo imtasi norint, kad ta istorija neiškiltų į viešumą, ir ar šiuo momentu ta priklausanti suma jau sumokėta?“ - klausė J.Razma.

Aplinkos ministras teigė apie tariamą medžioklę nieko negirdėjęs. Jis paragino J.Razmą jam perduoti turimą informaciją ir pažadėjo nubausti visus kaltininkus.

Minėtoje medžioklėje dalyvavo Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas, aktyvus medžiotojas B.Bradauskas.

Paklaustas žurnalistų, jis to neslėpė ir pasakojo, kad į medžioklę Tauragėje jį pakvietė partijos bičiuliai. Tai esą nebuvo Seimo narys iš Tauragės Darius Petrošius.

B.Bradauskas teisinosi nežinantis, kokio medžiotojų klubo teritorijoje jis medžiojo. Seimo narys pripažino, kad medžioklės metu vienas iš vyrų nušovė elnią, tačiau mokėti mokesčių už tai esą nereikėjo, nes medžioklės plotai, kuriuose jie buvo, priklausė medžiotojų klubui.

Esą mokėti reikia tik tuo atveju, jei medžioklė vyksta komerciniuose plotuose.

„Aš kur važiuoju, viską sumoku, jeigu manęs prašo. Ten nieko nesumedžiojau – pasėdėjau, pasigrožėjau gamta ir viskas“, - tvirtino Seimo narys.

Vėliau B.Bradauskas pareikalavo, kad J.Razma jo atsiprašytų dėl šmeižto, priešingu atveju žadėjo kreiptis į teismą. J.Razma atsakė, jog per Vyriausybės valandą uždavęs klausimą, ir tai nebuvo teiginys.

„Šį kartą jau neapsikenčiau, kadangi jo šmeižtas paleistas, jis salėje neįvardijo mano pavardės, bet išėjęs pasakė pavardę žurnalistams ir ministrui, kad neva aš nušoviau elnią ir likau skolingas 15 tūkstančių Tauragės komerciniuose plotuose“, - pyko B.Bradauskas.

„Kaip žinot, buvo Vyriausybės valanda, Seimo nariai pateikia klausimus. Aš pateikiau klausimą, o ne teiginį. Ministras atsakyti negalėjo, aš paprašiau, kad atsakytų raštu. Jeigu Seimo nariai bus persekiojami už klausimų pateikimą, kur mes nueisime“, - į reikalavimą atsiprašyti atsakė J.Razma.

Į dviejų parlamentarų ginčą įsiterpė ir kolegos. „Su dideliu nerimu turiu konstatuoti, kad B.Bradauskas, būdamas visų Lietuvos medžiotojų vadu, jau septynerius metus nepataiko į elnią, tai koks jis medžiotojas?“ - ironizavo liberalas Eligijus Masiulis, o konservatorius Andrius Kubilius socialdemokrato klausė, ar nėra minėtuose plotuose nušovęs patelės, nes pabrėžia nenušovęs elnio.

„Tauragėj nesu nei patino, nei patelės, aš apskritai sakau, kad Lietuvoj nesu nušovęs septyni ar daugiau metų o, ponas Masiuli, turėk galvoje, atsistok, kaip nors pataikysiu“, - replikavo B.Bradauskas.

Aplinkos ministras žurnalistams žadėjo pasiaiškinti, ar B.Bradauskas medžiojo komerciniuose plotuose ar kokiam nors medžiotojų būreliui priklausančiuose plotuose. Nuo to ir priklausys, ar šioje istorijoje yra kiek nors kriminalo.

B.Bradauskas BNS patvirtino spalį medžiojęs Tauragės regione, tačiau pabrėžė nemedžiojęs komerciniuose plotuose, o paskutinį elnią nušovęs prieš maždaug 8 metus. „Ir nesiruošiu šauti, nes tiesiog neturiu kur dėti trofėjų“, - sakė parlamentaras.

Ministras neslėpė, kad anksčiau pasitaikė atvejų, kai komerciniuose plotuose už nušautus žvėris nebuvo sumokama. Ministras nori mažinti komercinių plotų. Jų skaičius pastaruoju metu susitraukė nuo 21 iki 14.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.