L.Graužinienė: „Ačiū Dievui, mano sūnus gyvas“

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė nesako, kas antradienį naktį atsitiko jos sūnui Eimantui, tačiau leidžia suprasti, kad nelaimė buvo visai šalia.

L.Graužinienė nesutiko su nuomone, kad ieškant jos sūnaus buvo perlenkta lazda.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
L.Graužinienė nesutiko su nuomone, kad ieškant jos sūnaus buvo perlenkta lazda.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Dec 5, 2013, 10:21 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 11:33 PM

„Aš jaučiuosi normaliai. Ačiū Dievui, sūnui šiandien yra šiek tiek geriau. Yra tikimybė, kad sugebėsime įveikti“, – ketvirtadienį sakė Seimo vadovė, kuri atsisakė plačiau papasakoti, kas buvo nutikę jos atžalai.  

Ketvirtadienį Seime ji atrodė įsitempusi, susirūpinusi ir kiek pavargusi.

„Noriu padėkoti visoms tarnyboms: ir policijai, ir priešgaisrinei tarnybai, medikams, savo apsaugos vyrams. Jie tikrai padėjo, padarė viską, kas tuo metu buvo įmanoma. Ačiū Dievui, kad jis gyvas. Tai yra didžiausia laimė visiems. Mano vaiko ieškojo taip, kaip ir visų vaikų ieško. Tai nebuvo nieko išskirtinio ir nieko išskirtinio aš neprašiau. Noriu visiems priminti, kad valstybės vadovų vaikai taip pat yra vaikai“, – kalbėjo Seimo vadovė.

Ji nesutiko su nuomone, kad ieškant jos sūnaus buvo perlenkta lazda.

„Aš sulaukiau pagalbos iš visų tarnybų. Kaip priklauso, kreipiausi per 112“, – tvirtino L.Graužinienė.

Paklausta, ar ji gali pažadėti, jog pareigūnai nuo šiol taip pat greitai pradės ieškoti visų dingusių vaikų, L.Graužinienė sakė: „Jūsų klausimas labai nekorektiškas mano atžvilgiu“.

„Aš nenoriu eiti į detales. Noriu tik vieną perspėti. Dabar turiu su vienu vaiku problemų. Ne be kai kurių feisbukų pagalbos. Nenorėčiau turėti su vienuolikmečiu problemų, nes žinia, kad Eimanto ieškojo upėje, filmuota medžiaga, kaip Eimantą mes vežėme, jeigu jums tai svarbu, kad kažkas gal ne taip kažką padarė, man svarbu, kad mano vaikas labai stipriai reaguoja vienuolikos metų. Tikrai nenoriu, kad antras vaikas turėtų problemų“, – kalbėjo Seimo vadovė.

Paklaustam ar tiesa, jog jos sūnus dirba Seime, parlamento vadovė atšovė: „Jis dirba ten, kur turi dirbti“.

Kolegoms kilo abejonių

Kai kuriems parlamentarams ketvirtadienį Seime kilo abejonių, ar Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė, pasitelkdama specialiąsias tarnybas dingusio sūnaus paieškai, neperlenkė lazdos.

Kai kurie politikai neslepia nuostabos, kad L.Graužinienės sūnaus Eimanto pareigūnai pradėjo ieškoti nuo jo dingimo nepraėjus 24 valandoms. Kai dingsta paprasti mirtingieji, tarnybos įprastai darbą pradeda tik kitą parą. Ieškant E.Graužinio jau tą patį vakarą buvo sutelktos gausios pareigūnų pajėgos. Narai E.Graužinio netgi ieškojo Neries pakrantėse ir pačioje upėje.

Opozicijos atstovas Seimo narys Jurgis Razma teigė, kad L.Graužinienę jis žmogiškai supranta – ji, kaip motina, darė viską, kas yra įmanoma. Tačiau, anot parlamentaro, patys pareigūnai turėtų įvertinti, ar jie elgėsi pagal įstatymus, nes susidaro vaizdas, kad šiuo atveju ieškant E.Graužinio buvo padaryta išimtis.

„Tai klausimas pareigūnams. Kad kas besikreiptų: ar paprastas žmogus, ar koks nors vadovas, jie lygiai taip pat visas galimybes išnaudodami vykdytų paiešką.

Tai yra problema, kad kitais atvejais nesistengiama ir taip energingai neieškoma, kaip buvo šiuo atveju.

Po šios istorijos reikia padaryti tam tikras išvadas, kad visuomenė žinotų, kad reaguoja vienodai – kas besikreiptų“, – kalbėjo Seimo narys.

Premjeras Algirdas Butkevičius šios istorijos nesureikšmina. Jis priminė, kad ir anksčiau buvo atvejų, kai dingusių vaikų paieška pradėta nedelsiant. Jis paminėjo Kaune į šulinį įkritusio berniuko pavyzdį.

Ketvirtadienį ryte L.Graužinienė į darbą neatėjo. Ji pasirodė apie vidudienį.

Rado namo kieme

Primename, kad E.Graužinis dingo antradienį vakare. Jį policija rado kitos dienos rytą sostinės Perkūnkiemio rajone, daugiabučio kieme.

E.Graužinis šiame rajone ir gyvena. Pareigūnai nelaužė buto durų, o jas pragręžė, tačiau patikrinę patalpas vyro nerado.

Vaikino kaimynai pasakojo, kad E.Graužinis anksti ryte grįžęs į namus dėl to negalėjo įeiti į butą. Nesupratęs kas vyksta, jis bandė skambinti kaimynams į duris.

E.Graužinis, kaimynų teigimu, trečiadienio rytą blaškėsi po kiemą ir neatrodė gerai besijaučiantis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.