Poros iš JAV rūpestis – Alytaus našlaičiai

Amerikiečių pora, jau 5 metus besirūpinanti Alytaus vaikų globos namų auklėtiniais, nutarė šiame mieste rasti patalpas ir įkurti pilnametystės sulaukusiems našlaičiams savarankiško gyvenimo namus.

Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė

2013-12-05 05:00, atnaujinta 2018-02-19 23:39

„Esame alytiškiai – pensininkai iš San Diego“, – prisistato prieš dvejus metus Alytuje įsikūrę Carol ir Gary Zupkai.

Prieš 5 metus tapę pensininkais, jie patraukė į Gary senelių, kilusių nuo Valkininkų (Varėnos r.), gimtąją šalį padėti čia gyvenantiems našlaičiams, rašo „Lietuvos rytas“.

Iš pradžių pora gyveno Vilniuje, bet jau pirmą vasarą „Atradimų stovykloje“ Varėnoje susipažinę su Alytaus vaikų globos namų auklėtiniais ir darbuotojais kiekvieną savaitę juos aplankydavo.

Zupkai drauge su vaikais leido laisvalaikį, mokė anglų kalbos, o patys mokėsi lietuviškai ir dabar jau visai gerai susikalba.

Kai prieš dvejus metus Alytuje išsinuomojo namą, pakvietė kartu gyventi keturias merginas – jos sulaukė 18 metų ir turėjo palikti globos namus.

„Įsitikinome, kaip iš globos namų išėjusiems jaunuoliams trūksta savarankiško gyvenimo įgūdžių. Sunku susirasti darbo, įsikurti, išmokti tvarkytis buityje.

Dvi mergaitės niekada nebuvo virtuvėje ir nežinojo, ką ten reikia daryti.

Mokėmės sudaryti valgiaraštį, kartu ruošti valgį, nusipirkti parduotuvėje reikalingų maisto produktų“, – teigė C.Zupkas.

Jie Alytuje susipažino su Paula Stephens, į Lietuvą iš JAV dėl tokios pat savanoriškos misijos atvykusią prieš 18 metų ir įtraukusią į labdaros ir paramos fondo „Vilties takas“ veiklą.

Įsitikinę, kokių savarankiško gyvenimo namų reikėtų vaikų globos namus palikusiems pilnamečiams našlaičiams, C. ir G.Zupkai paprašė miesto mero Jurgio Krasnicko padėti surasti jiems tinkamas patalpas.

Prašymas buvo išpildytas nedelsiant – parodyti trys uždarytų vaikų darželių pastatai, bet tinkamiausią išsirinkti Zupkams padės fondo „Vilties takas“ darbuotojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.