Seimas antrą kartą apsvarstė 2014 metų biudžetą

Vyriausybė patikslino planuojamų pajamų prognozę.

Planuojama, kad kitais metais biudžeto pajamos sieks 26,093 mlrd. litų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Planuojama, kad kitais metais biudžeto pajamos sieks 26,093 mlrd. litų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 5, 2013, 10:38 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 11:33 PM

„Iš krizės duobės dar neišsiropštėme ir tam prireiks dar vienerių, dviejų metų“, - pristatydamas Vyriausybės padarytus biudžeto pataisymus teigė finansų ministras Rimantas Šadžius.

Papildomai lėšų numatoma skirti savivaldybėms, kultūros ir meno įstaigų finansavimui, policijai, nacionalinėms tiesioginėms išmokoms, melioracijai, mokinio krepšeliui.

Vyriausybė patikslino planuojamų pajamų prognozę.

„Peržiūrėję pajamų planą mes pamatėme, kad galime optimistiškiau žiūrėti į pelno mokesčio surinkimą kitais metais. Dėl to pelno mokesčio surinkimo planas, planiniai rodikliai kitais metais padidinti 118 mln. litų su trupučiu“, - sakė ministras.

Tačiau, pasak R.Šadžiaus, dėl vykdomų investicinių projektų „Lietuvos geležinkeliai“ į biudžetą vietoje planuotų 67 mln. litų perves tik 10 mln. litų dividendų, todėl laukiamos dividendų pajamos mažėja 57 mln. litų.

Lietuvos bankas pranešė, kad kitais metais planuoja į valstybės biudžetą pervesti savo likutinį 20 mln. litų pelną.

Kad savivaldybėms būtų lengviau, grynojo skolinimosi sumą Vyriausybė leidžia padidinti nuo 10 iki 15 proc. prognozuojamų savivaldybės biudžeto pajamų.

Po pirmojo svarstymo Seime Vyriausybė patikslino projektą - išlaidas be Europos Sąjungos (ES) ir kitos tarptautinės paramos lėšų padidino apie 107 mln. litų, su ES parama - 152 mln. litų, o pajamų dalį - 177 mln. litų. Palnuojama, kad kitais metais biudžeto pajamos sieks 26,093 mlrd. litų, asignavimai - 27,033 mlrd. litų, ES ir kitos tarptautinės paramos lėšos – 7,4 mlrd. litų.  

2014-ųjų biudžetas yra pirmasis, parengtas dabartinės valdančiosios daugumos, kurią sudaro socialdemokratai, „darbiečiai“, „tvarkiečiai“ ir Lietuvos lenkų rinkimų akcija. Šių metų biudžetą buvo parengusi buvusi dešiniųjų valdžia, o po rinkimų naujoji kairiųjų Vyriausybė projektą tik pakoregavo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.