Lietuvos Sąjūdis išsiruošė palaikyti protestų Ukrainoje

Į Ukrainą palaikyti protestuojančių žmonių susiruošė Lietuvos Sąjūdžio nariai. Prie dieną ir naktį budinčių ukrainiečių Sąjūdis prisijungs penktadienį. Planuojama, kad į Ukrainą išvyks pilnas autobusas Sąjūdžio ir pilietinės iniciatyvos „Baltosios pirštinės“ judėjimo narių.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-12-06 06:09, atnaujinta 2018-02-19 23:12

Lietuvos Sąjūdžio pirmininkas Vidmantas Žilius pasakojo, kad penktadienio rytą didelis autobusas pajudės Kijevo link. Ukrainoje planuojama būti bent keletą dienų.

„Bus apie keturiasdešimt žmonių, sekmadienį delegacija žada grįžti. Paprasčiausiai važiuojama palaikyti Ukrainos demokratinių jėgų ir dalyvauti organizuojamuose mitinguose“, – sakė V.Žilius.

Delegacija Ukrainoje vykstančiuose mitinguose bus su Sąjūdžio vėliavomis ir simbolika. Šios delegacijos tikslas – bendrauti su paprastais ukrainiečiais ir pareikšti Lietuvos palaikymą nežinios daužomai šaliai.

„Važiuoja ne vien Lietuvos Sąjūdis, bet ir pilietinė iniciatyva „Baltosios pirštinės“. Daugiau nei keturiasdešimt žmonių – visai nemažas skaičius“, – aiškino V.Žilius.

Pašnekovas sakė, kad kelionė į Ukrainą suorganizuota iš asmeninių lėšų. Visi dalyviai priešingai nei naktimis budintys ukrainiečiai gyvens viešbučiuose arba pernakvos pas savo bičiulius.

Budi naktimis

Kijevo nepriklausomybės aikštėje, kur vyksta opozicijos mitingas, vienus protestuotojus keičia kiti. Taip yra kasdien – sužvarbę žmonės pamainomis budi ir dieną, ir naktį.

Vieną sykį, praėjusį šeštadienį, jau išvaikyti protestuotojai ne tik grįžo, bet ir surentė barikadas, kurių bent jau kol kas niekas šturmuoti nesiryžta.

Opozicijos rėmėjai blokuoja ir šalies parlamento darbą – tai žadama daryti tol, kol bus įvykdyti jų reikalavimai.

Akivaizdu, kad lapkričio 21-ąją prasidėję protestai prieš V.Janukovyčiaus sprendimą nepasirašyti Asociacijos sutarties artimiausiu metu nenuslops.

Nepaisydami paspaudusio šaltuko, opozicijos rėmėjai, daugiausia jaunimas, nepaliauja skanduoti antivyriausybinių šūkių dieną ir naktį. Žmonės ginasi nuo šalčio prie laužų gerdami pačių atsineštą arbatą, valgydami karštą maistą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.