Gyvenimas šalia prostitučių: ką patiria plaštakių kaimynai?

Kiaurą parą – durų trankymas, triukšmas, nepažįstami veidai laiptinėje. Laisvo elgesio merginų kaimynystė – daug blogiau nei girtuoklių landynė.

Per dešimt minučių į butą Algirdo gatvėje atžygiavo du vyrai, tačiau prostitutė jų neaptarnavo, nes ją trikdė kieme lūkuriuojantys „Sostinės” žurnalistai.<br>V.Balkūno nuotr.
Per dešimt minučių į butą Algirdo gatvėje atžygiavo du vyrai, tačiau prostitutė jų neaptarnavo, nes ją trikdė kieme lūkuriuojantys „Sostinės” žurnalistai.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

Dec 7, 2013, 3:23 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 10:41 PM

Tiktai priešui galima palinkėti: „Kad šalia tavo namų apsigyventų prostitutė.” Tuo įsitikino „Sostinės” žurnalistai, apsilankę daugiabučiuose, kurie praėjusį savaitgalį buvo tapę pareigūnu taikiniais. Apie tai rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Nors kriminalistai nubaudė laisvo elgesio merginas, jau kitą dieną, kaip įprastai, gyvenimas prie tų namų virte virė.

Automobiliai įvažiuodavo ir išvažiuodavo iš kiemo, klientai slampinėjo lauke, o įsmukdami į vidų trankė laiptinės duris.

Prostitučių šeimininkai vengia kaimynų skundų ir įkurdina merginas pirmame aukšte arba butuose, turinčiuose gerą garso izoliaciją, vis dėlto gyventi šalia tokio lizdo vis tiek ne pyragai.

Į Vilnių atvyko iš kaimo

Algirdo gatvės kiemas netoli policijos komisariato. Daugiabučio pirmame aukšte kriminalistai praėjusį sekmadienį sučiupo merginą, teikusią lytines paslaugas.

Prostitutė puikiai pažįstama policijos pareigūnams. Vien šiemet ją, dirbančią Algirdo gatvėje, jie baudė penkis kartus.

Mergina į Vilnių atvažiavusi iš vieno Molėtų rajono kaimo.

Įdomiausia, kad kartu su ja bute policininkai aptiko ir merginos draugą, kuris, pasirodo, atlieka apsaugininko darbą.

Atvykėlė tikino, kad prostitucija verčiasi visai neseniai, bet jos žodžiais tikėti neverta.

Įleidžia ta pati mergina

Pirmadienio popietė Algirdo gatvėje. Nors žvarbu, prostitutės buto langai praverti.

Įsuka automobilis, jo vairuotojas kažko dairosi. Kelis kartus metęs žvilgsnį į langus, vyriškis apsisuka ir išvažiuoja.

Netrukus pasirodo maždaug dvidešimties metų jaunuolis, ant galvos užsimaukšlinęs striukės gobtuvą. Apsidairo prie gretimos laiptinės durų, apžvelgia automobilius. Gal narkomanas ieško grobio? Ne.

Po kelių sekundžių jaunuolis atsiduria prie kitos laiptinės.

Duris atveria ta pati mergina, kurią dieną prieš tai jau pričiupo pareigūnai.

Jaunuolis šmurkšteli į vidų, durys trinkteli. Netrukus atvykėlis vėl pasirodo kieme ir skubiu žingsniu bando sprukti. Paprastai seansas trunka ilgiau.

Svečias ilgai neužtrunka

„Sostinės” žurnalistų klausimas, ką veikė pas merginą pirmame aukšte, jaunuolį išmuša iš vėžių. „Nebuvau ten. Aš atėjau pas draugės seserį. Ji gyvena penktame aukšte. Ne, trečiame”, – susipainioja atvykėlis.

Paklaustas, kodėl tuomet laiptinės duris atidarė mergina, pas kurią diena anksčiau lankėsi policijos pareigūnai, jaunuolis ėmė blaškytis: „Ta istorija yra gilesnė. Nenorėčiau, kad kažkas sužinotų, jog aš čia buvau.”

Po dešimties minučių kieme mindžikuoja kitas atvykėlis, ant kurio striukės šviečia vienos automobilių automatines pavarų dėžes remontuojančios įmonės pavadinimas.

Rankos tepaluotos, panagės juodos – gali būti, kad vyras tikrai dirba automobilių servise. Kaip ir pirmasis atvykėlis, galvą jis slepia po gobtuvu.

Istorija kartojasi – tarp laiptinės durų pasirodo tos pačios prostitutės juodbruva galva. Ir vėl atvykėlis neužtrunka.

Darbuojasi jau porą metų

Prostitutė atsargi – vieno lango žaliuzės vis sujuda, kol pagaliau iš viso pakeliamos. Pastebėjusi įtartinus asmenis kieme, klientų ji šiandien neaptarnauja. Ką mergina kalba įsileidusi vyrus į laiptinę, gali pasakyti tiktai jie patys.

Apie jos uždarbį taip pat galima tik paspėlioti. Atrodo, kad jis nemenkas – už valandą mergina, kaip ir kitos butuose klientus priimančios prostitutės, prašo 200 litų.

„Džiaugiuosi, kad gyvenu gretimame name, nes dėl šio buto kaimynai neturi ramybės.

Visi aplink žino, kas ten įsikūrusios”, – kalbėjo kieme šunį vedžiojanti Milda.

Prostitutės Algirdo gatvės bute klientus priima jau porą metų. Keičiasi jos, keičiasi ir lankytojai.

Anot Mildos, neverta tikėtis, kad triukšmas po savaitgalio nutils pirmadienį. Kartais linksmybės tęsiasi ir dieną, ir naktį. O tranki muzika slopina klientų šūkčiojimus ir vaitojimus.

Visi atvykėliai – vyrai

Musninkų gatvėje pareigūnai savaitgalį sučiupo kitą prostitutę, bet pirmadienį po namo kiemą jau slampinėjo klientai.

„Klausia tai Valios, tai Iros. Prikelia iš miego, atsiprašinėja, kad supainiojo duris. Ir vien vyrai – jauni, pagyvenę.

Prisimenu, kartą buvo atėjęs toks girtas, su uniforma. Tik neatskyriau, kokios įstaigos”, – pasakojo kaimynystėje gyvenanti Tamara.

Kitas kaimynas Anatolijus irgi atkreipė dėmesį, kad į tą butą užsuka vien vyrai. Jo ir prostitučių butą skiria tik siena.

„Ateina kažkokie žmonės, kartais kažkas lyg gyvena, kartais – ne. Visaip galvodavau. Nelinksma, kai tokie kaimynai”, – prisipažino Anatolijus.

Kai užgriuvo policija, prie daugiabučio durų taip pat lūkuriavo prostitutės klientas. Paklaustas, ko laukia maigydamas telefoną, jaunuolis policininkams atsakė, kad draugo.

Klausimais, kuriame aukšte tas draugas gyvena, koks jo telefono numeris, pareigūnai atvykėlį greitai prirėmė prie sienos. Jaunuolis lengviau atsipūtė tik tada, kai pareigūnai užėjo į prostitutės butą ketvirtame aukšte. Laimė, kad jis buvo dar ne viduje.

Sienas apšiltino iš vidaus

„Šitame bute įsikūrė šeima, o dabar štai kas vyksta”, – pasakodamas apie prostitučių lizdą šypsojosi Anatolijus.

Butas priklausė moteriai, kuri pamilo gretimame daugiabutyje gyvenantį vyriškį. Jie susituokė. Moteris išsikraustė gyventi pas sutuoktinį.

Į butą atsikraustė vyro tėvai.Vyro motina buvo stambi moteriškė ir naktimis labai knarkdavo. Todėl Anatolijų kamuodavo nemiga, nes knarkimas buvo girdėti per sieną, o labiausiai – per elektros lizdą.

Vasarą prasidėjo buto remontas. Statybininkai viduje užsirakindavo, bet vieną kartą užmiršo uždaryti duris. Anatolijui tik to ir reikėjo.

Tai, ką išvydo, kaimyną labai nustebino. Darbininkai iškart puolė aiškinti, kad buto sienas šiltina iš vidaus. Bet jie negalėjo paaiškinti, kam reikia šiltinti ir vidinę sieną, kuri skiria šį ir kaimyno butą.

„Dabar suprantu, koks tai buvo šiltinimas. Jau kurį laiką nei knarkimo, nei kitų garsų iš kaimynų buto negirdžiu”, – bent tuo džiaugėsi Anatolijus.

200

Tiek litų kainuoja bute aptarnaujančios prostitutės paslauga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.