Kauno socialdemokratai Europos Parlamente norėtų matyti B.Vėsaitę

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Kauno skyriaus nariai pirmieji tarp didžiųjų miestų šios partijos skyrių susirinko į suvažiavimą, kuriame reitinguojami kandidatai į Europos Parlamentą.

„Girstučio“ rūmuose susirinkę LSDP nariai sprendžia, kas būtų vertas dirbti Europos Parlamente.<br>M.Patašiaus nuotr.
„Girstučio“ rūmuose susirinkę LSDP nariai sprendžia, kas būtų vertas dirbti Europos Parlamente.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Dec 7, 2013, 4:16 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 10:39 PM

Pirminiame sąraše nurodytos 43 pavardės, tačiau partija galės registruoti tik 22 atstovus. Galutinis sąrašas bus patvirtintas 2014-ųjų sausio 18 dieną vyksiančiame LSDP suvažiavime.

LSDP Kauno skyrius savo kandidatu jau anksčiau paskelbė Seimo narę, buvusią ūkio ministrę Birutę Vėsaitę, todėl beveik neabejojama, kad Kaune ji užims pirmąją vietą. Susirinkime dalyvauja 325 socialdemokratai.

Pati politikė pareiškė mananti, kad atitinka visus kandidato į Europos Parlamentą reikalavimus.

LSDP po kitų metų gegužę įvyksiančių rinkimų į Europos Parlamentą norėtų jame turėti mažiausiai 4 atstovus, vienu daugiau – būtų išvis puikus rezultatas.

Reitingavimo procedūrą jau atliko pora mažesnių LSDP skyrių. Juose tvirtai pirmauja europarlamentaras Zigmantas Balčytis, kurį partija kelia savo kandidatu ir šalies prezidento rinkimuose.

LSDP Kauno susirinkime dalyvavęs Z.Balčytis pareiškė neabejojantis savo pergale, tačiau pripažino, kad reikės nemažai pastangų užsitikrinti didžiųjų šalies miestų rinkėjų paramą.

„Turiu pakankamai patirties ir supratimo, kaip vyksta rinkimai“, - optimistiškai kalbėjo politikas. Jo kandidatūra dalyvauti prezidento rinkimuose oficialiai taip pat bus patvirtinta LSDP suvažiavime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.