Nušautą prokurorą G.Sereiką pagerbs žaisdami futbolą

Prokurorai tradiciškai susiburs

Šeštadienį Tauragėje vyks tradiciniu tapęs salės futbolo turnyras, kuriuo aštuntą kartą bus pagerbtas G.Sereika.<br>LNK nuotr.
Šeštadienį Tauragėje vyks tradiciniu tapęs salės futbolo turnyras, kuriuo aštuntą kartą bus pagerbtas G.Sereika.<br>LNK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 7, 2013, 10:30 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 10:46 PM

Šeštadienį Tauragėje vyks tradiciniu tapęs salės futbolo turnyras, kuriuo aštuntą kartą bus pagerbtas G.Sereika. Jo vardas ir suteiktas šiam turnyrui.

Draugiškose varžybose dalyvaus Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių bei Generalinės prokuratūros komandos.

Organizuojant turnyrą dėmesys ir dovanos skiriamos turnyro vietoje esantiems vaikų globos namams.

Kiekvienais metais, likus maždaug mėnesiui iki renginio, prokurorai visoje Lietuvoje renka žaislus, žaidimus bei knygas, kurios įteikiamos vaikams turnyro dieną. Šiemet, atsižvelgus į išsakytus pageidavimus, bus padovanotas ir didelis televizorius.

Vaikų globos namų „Šaltinėlis“ auklėtiniai šiemet ketina ne tik atvykti stebėti varžybų, norintieji bus pakviesti sužaisti išskirtinį mačą, kuriame vaikai susirungs su prokurorais.

Panevėžio apygardos Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras G.Sereika buvo nužudytas 1999 m. sausio 25 dieną.

G.Sereika prokuratūros sistemoje dirbo nuo 1991 m., dar studijuodamas teisę Vilniaus universitete. 1995 m. jis tapo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroru.

1999 m. sausio 25-osios vakarą prie namų grįžusio prokuroro laukė žudikas. Po kelių šūvių G.Sereika mirė vietoje. Tuo metu jam buvo 30 metų.

Tyrimo metu įtarimai, kad nužudymas buvo susijęs su prokuroro darbu, pasitvirtino. Tuo metu jo vadovaujamas skyrius tyrė garsiausius Panevėžyje įvykdytus nusikaltimus.

Nužudymo bylą tyrusi Generalinės prokuratūros ir Panevėžio apygardos prokurorų grupė nustatė nužudymą organizavusius ir įvykdžiusius nusikaltėlius. Vienas jų, davęs nurodymą nušauti prokurorą, nusižudė Lukiškėse, kitas buvo nuteistas 11 metų laisvės atėmimo bausme.

Po žūties G.Sereika buvo pagerbtas ne tik Lietuvos, bet ir tarptautinės prokurorų bendruomenės. 2004 m. Tarptautinė prokurorų asociacija G.Sereiką apdovanojo specialiuoju pasižymėjimo sertifikatu. 2009 metais G.Sereika buvo apdovanotas Vyčio Kryžiaus ordino Komandoro didžiuoju kryžiumi.

Ant Panevėžio apygardos prokuratūros pastato atidengta memorialinė lenta G.Sereikai.

Lietuvos prokuratūros darbuotojai kasmet sportą mėgusio kolegos garbei organizuoja futbolo turnyrą. Jis rengiamas vis kitame Lietuvos mieste. Tokie turnyrai jau vyko G.Sereikos gimtinėje - Klaipėdoje, Panevėžyje, Kaune, Šiauliuose, Pakruojyje, Marijampolėje. Per tokius turnyrus surinkti pinigai skiriami to regiono vaikų namų auklėtiniams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.