Protingiausi valstybės tarnautojai – vyriausybėje

Ar atpažintumėte Vokietijos kanclerę Angelą Merkel, jeigu pamatytumėte jos nuotrauką jaunystėje? O gal žinote koks maisto gaminys saugomas ES kaip Garantuotas tradicinis gaminys? Arba kokios yra Jose Manuelio Barroso pareigos?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-12-07 13:23, atnaujinta 2018-02-19 22:44

Valstybės tarnautojai penktadienį rungėsi savo žiniomis ir atsakė į ne vieną panašų klausimą. Įrodyti, kad yra šauniausi, įvairių valstybės institucijų specialistai galėjo atsakydami į „protų mūšio“ klausimus. Tai konkurso „Valstybės tarnyboje – patys geriausi“ dalis. „Protų mūšio“ forma buvo pasirinkta siekiant didesnio interaktyvumo ir dalyvių įtraukimo.

Organizatoriai šio konkurso pagalba norėjo ne tik patikrinti specialistų žinias, tačiau juos paskatinti ir toliau tobulinti savo gebėjimus, bei nenustoti domėtis.

„Protų mūšyje“ dalyvavo 25 komandos, dvi grupės neatvyko dėl smarkaus pustymo Lietuvos keliuose.

Buvo apdovanota ne tik gudriausia komanda. Renginio vedėjas Vytaras Radzevičius apdovanojo ir išradingiausius bei originaliausius dalyvius. Iš viso „protų mūšyje“ dalyvavo apie 150 dalyvių iš įvairių valstybės institucijų.

Geriausiai į viktorinos klausimus atsakė „Neskubėk būti pirmas komanda“. Ši grupė atstovavo Lietuvos Respublikos Vyriausybės kanceliariją ir įrodė, kad įvairius su Europos Sąjunga susijusius klausimus išmano geriausiai.

Klausimai buvo įvairūs. Nuo pakankamai paprastų, į kuriuos gali atsakyti daugelis, iki visiškai kietų riešutėlių. Pavyzdžiui tokių, kur reikėjo prisiminti dokumento pavadinime praleistą žodį.

„Buvo nemažai klausimų susijusių su struktūrinės paramos prioritetu pagal kurį valstybės tarnautojai ir institucijos buvo finansuojamo siekiant administracinių gebėjimų stiprinimo. Tačiau buvo ir bendrųjų klausimų apie Lietuvą ir Europos Sąjungą“, - sakė Vidaus reikalų ministerijos atstovė Eglė Šarkauskaitė.

E.Šarkauskaitė pasakojo, kad komandos suformuotos iš valstybės ir savivaldybių institucijų, kurios savo darbuotojų kvalifikacijos kėlimui yra gavę ES paramą: „Tai yra ir savivaldybės administracijos, teismai ir kitos institucijos.“

„Buvo ir lengva ir sunku atsakyti į klausimus. Ypač į „europinius“ klausimus. Konkursui ruošėmės, pasiskaitėme apie Europos Sąjungą, ar bent jau repetavome – nuėjome į Europos Sąjungos skyrių“, - sakė nugalėtojų komandos narė, Lietuvos Respublikos Vyriausybės kanceliarijos darbuotoja Goda Aleksaitė Stabingienė. Jos teigimu, juos sparčiai vijosi Valstybės tarnybos departamentas.

VRM akcentuoja, kad valstybės institucijų specialistai, siekdami gerinti viešųjų paslaugų teikimo kokybę ir efektyvumą, nuolat mokosi ir kelia savo kvalifikaciją. Didžioji dalis tokių mokymų yra finansuojami Europos socialinio fondo lėšomis.

2007-2013 m. finansavimo laikotarpiu administracinių gebėjimų valstybės tarnyboje stiprinimui ir viešojo administravimo efektyvumo didinimui buvo skirta daugiau kaip 600 mln. litų.

Beje, maisto gaminys saugomas ES kaip Garantuotas tradicinis gaminys yra lietuviškas skilandis. O J.M.Barroso yra Europos Komisijos pirmininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.