V.Romanovo sesuo pakilo į kovą su nepalankiais liudininkais

Kol žlugusio Ūkio banko savininkas Vladimiras Romanovas tūno užsienyje, gelbėti bėglį nuo teisėsaugos bando jo sesuo Olga Gončiaruk. Tai ji daro taip energingai, kad net sudomino policiją.

Kur dabar yra V.Romanovas - neaišku.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kur dabar yra V.Romanovas - neaišku.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

Dec 7, 2013, 8:39 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 10:48 PM

Skandalingojo Kauno verslininko V.Romanovo, kuriam pareikšti įtarimai didelės vertės turto iššvaistymo byloje, sesuo O.Gončiaruk taip pat gali būti patraukta baudžiamojon atsakomybėn. Apie tai praneša dienraštis „Lietuvos rytas“.

Dėl persekiojimo, kurį patyrė iš O.Gončiaruk, šią savaitę į prokuratūrą kreipėsi buvusi Ūkio banko investicinės grupės (ŪBIG) juristė Asta Martinaitytė.

Moterį sustabdė gatvėje

34 metų A.Martinaitytė teigė, kad vieną rytą prie jos, einančios netoli „Žalgirio“ arenos Kaune, privažiavo automobilis, kuriame sėdėjo O.Gončiaruk su vairuotoju.

Ūkio banko stebėtojų tarybai priklausiusi O.Gončiaruk pakvietė A.Martinaitytę pasikalbėti apie svarbius reikalus, bet pastaroji nesutiko. Moteris tvirtino, kad supykusi V.Romanovo sesuo gatvėje ją apstumdė.

„Jeigu nevyksi su manimi, pasakysiu policijai, kad mane sumušei“, – pagrasinusi O.Gončiaruk, rodydama į mėlynes, esančias ant savo veido.

Po tokių žodžių A.Martinaitytė sutiko pasišnekėti su O.Gončiaruk netoli „Žalgirio“ arenos esančiame prekybos centre „Akropolis“.

Buvusi ŪBIG juristė iki „Akropolio“ nuėjo pėsčiomis, o O.Gončiaruk ten nuvažiavo.

Kaltino šiurkščiu elgesiu

Šalia prekybos centro durų stovinti A.Martinaitytė vėl pradėjusi dvejoti, ar verta leistis į kalbas su didelę įtaką V.Romanovo įmonių grupėje turinčia jo seserimi.

Tada, pasak juristės, O.Gončiaruk sugriebė ją už plaukų ir įsitempė į „Akropolio“ vidų. Moterys prisėdo kavinėje, esančioje pirmajame prekybos centro aukšte.

Joms šnekantis netoliese stoviniavo ir O.Gončiaruk vairuotojas. A.Martinaitytei susidarė įspūdis, kad šis vyras atlieka ir apsaugininko vaidmenį.

A.Martinaitytė teigė, kad O.Gončiaruk staiga ištraukė jai iš rankų telefoną ir įsidėjo į kišenę.

Pasiūlė slaptą sandėrį?

Pokalbis vyko apie subyrėjusio Ūkio banko reikalus. O.Gončiaruk labai nepatiko A.Martinaitytės parodymai, kuriuos ji davė teisėsaugai.

„Kodėl tu mus žlugdai? Gal nori, kad mes tau sumokėtume?“ – A.Martinaitytė tvirtino išgirdusi šiuos žodžius iš V.Romanovo sesers. Tačiau paimti pinigų ji nesutikusi.

Kai O.Gončiaruk trumpam nusisuko, A.Martinaitytė išsitraukė antrą savo mobilųjį telefoną ir kažkam parašė žinutę.

„Iškviečiau pagalbą“, – pasakė ji V.Romanovo seseriai.

Tai išgirdusi O.Gončiaruk iškart atidavė A.Martinaitytei telefoną ir skubiai išėjo.

Bus ieškoma vaizdo įrašų

Abi moterys apie incidentą kalbėjo nenoriai.

„Nieko bloga A.Martinaitytei nepadariau. Kai sekretorės turi daugiau galių už vadovus, apie ką tuomet galima kalbėti?“ – paklausta apie incidentą „Lietuvos rytui“ ištarė O.Gončiaruk.

Pareigūnai šiuo metu svarsto, ar yra pagrindo iškelti baudžiamąją bylą dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Už tai gresia viešieji darbai, bauda, areštas iki 90 parų arba iki 2 metų nelaisvės.

Gali būti, kad A.Martinaitytei dėl fizinio skausmo sukėlimo bus pasiūlyta kreiptis į teismą privataus kaltinimo tvarka. Viliamasi, kad moterų konflikto aplinkybes padės atskleisti prie „Akropolio“ įrengtos vaizdo kameros.

„Jei tvirtinama, kad buvo tąsoma už plaukų, kameros tai turėjo užfiksuoti“, – teigė dienraščio kalbinti teisėsaugos pareigūnai.

Centro policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus viršininkas Egidijus Plauska užsiminė, kad jau kitą savaitę turėtų būti priimtas sprendimas, ar pradėti ikiteisminį tyrimą.

Banko uždarymas pribloškė moterį

* O.Gončiaruk anksčiau buvo tarsi atsvara savo ekscentriškam ir sunkiai prognozuojamam broliui V.Romanovui. Taktiška, diplomatiška, protinga – taip ją apibūdindavo daugelis didžiųjų Ūkio banko klientų. Ilgai ji vienintelė sugebėdavo apsaugoti savo brolį nuo didesnių klaidų.

* Paprastai V.Romanovas formavo banko strategiją, o O.Gončiaruk atlikdavo kasdienį darbą.

* Banko uždarymas jai buvo tarsi perkūnas iš giedro dangaus. Kalbama, kad pirmąsias dienas O.Gončiaruk leido užsirakinusi savo prabangiame name Kaune. Ji skambindavo savo pažįstamiems ir prašydavo paskolinti pinigų – ne mažiau kaip pusę milijono eurų ir tvirtino, kad tie pinigai išspręs visas problemas.

* Kai paaiškėjo, kad pinigų nėra taip lengva gauti, jos psichika gerokai pašlijo. O.Gončiaruk dėl visų problemų ėmė kaltinti daugelį savo aplinkos žmonių, tvirtino, kad jie ją apvogė.

Pateko į garsios šeimos nemalonę

* A.Martinaitytė anksčiau dirbo daugelyje su V.Romanovu susijusių įmonių.

* Ji buvo įsigijusi dalį bendrovių „Korelita“, „Balt-Energo Group“, Klaipėdos futbolo klubo „Atlantas“ akcijų, tapo Kauno „Pramprojekto“ bei Bosnijos ir Hercegovinos aliuminio oksido gamyklos „Birač Zvornik“ stebėtojų tarybų nare.

* Bankrutavusi aliuminio oksido įmonė priklausė Ūkio banko investicinei grupei. Šiuo metu ja domisi bosnių teisėsauga.

* 2013 metų vasario 12 dieną Lietuvos bankas apribojo Ūkio banko veiklą, o balandžio mėnesį teismas areštavo V.Romanovui ir P.Gončiaruk priklausantį 55 mln. litų vertės turtą.

* Liepos 24 dieną Ūkio banko investicinei grupei buvo iškelta bankroto byla.

* „Lietuvos ryto“ žiniomis, A.Martinaitytė sutiko bendradarbiauti su pareigūnais, tiriančiais finansines aferas.

* Manoma, kad Lietuvos teisėsaugos ieškomas V.Romanovas dabar gyvena Rusijoje.

* 2013 metų vasarą jis buvo nufotografuotas besimaudantis su draugija Pamaskvyje esančiame Bezdonojės ežere.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.