Ligoninėje mirusio kūdikio motinos laukia svarbi akistata policijoje

Tačiau norint tai padaryti, reikia išsiaiškinti moters asmenybę.

Šią savaitę K.Drėzienė (nuotr. viduryje) vyks į policiją ir bandys atpažinti ligoninės darbuotoją, kurios žodžiai byloje gali būti labai svarbūs.<br>M.Patašiaus nuotr.
Šią savaitę K.Drėzienė (nuotr. viduryje) vyks į policiją ir bandys atpažinti ligoninės darbuotoją, kurios žodžiai byloje gali būti labai svarbūs.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

Dec 10, 2013, 3:10 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 9:43 PM

Kauno klinikinėje ligoninėje mirusio 11 mėnesių D.Drėzo motina Kristina Drėzienė ketvirtadienį apsilankys Kauno apskrities vyriausiame policijos komisariate, kuriame numatyta svarbi akistata.

K.Drėzienė policijos patalpoje bandys atpažinti gydymo įstaigos darbuotoją, kuri, gaivinant jos sūnų Gastroenterologijos skyriaus procedūriniame kabinete, sėdėjo koridoriuje, prie šio kabineto durų.

Jei K.Drėzienei pavyks atpažinti medikę, ji bus apklausta artimiausio teismo posėdžio metu.

Teisėją D.Giačaitę ir kitus proceso dalyvius labiausiai domina, ar ši darbuotoja matė gyvybės atėmimu kaltinamą ligoninės slaugytoją Valdarezą Beleškienę išnešusią iš D.Drėzo palatos švirkštus.

Gaivinant Domą, 56 metų V.Beleškienė iš Domo jo palatos į procedūrinį kabinetą ėjo kelis kartus - nešė klinikinės mirties ištiktą vaikelį, lašelinę, kūdikio lovelę.

Praėjusiame teismo posėdyje, kuris įvyko lapkričio pabaigoje, liudijo K.Drėzienė ir tame pačiame skyriuje, tik kitoje palatoje savo mažametį slaugiusi Neringa Pertušinienė.

N.Pertušinienė tvirtino pro stiklinę palatos sieną mačiusi V.Beleškienę, kuri koridoriuje nešė dėžutę, skirtą švirkštams. Koridoriuje prie procedūrinio kabineto durų buvusi K.Drėzienė prisiminė, kaip V.Beleškienė iš Domo palatos išnešė indą su dviem švirkštais.

Teisme apklausiama kūdikio mama prisiminė dar vieną ligoninėje dirbančią, kuri Domo gaivinimo metu sėdėjo koridoriuje ant fotelio.

Šie žodžiai sudomino teismą, kuris nusprendė apklausti šią medikę liudininke.

Tačiau norint tai padaryti, reikia išsiaiškinti moters asmenybę.

Teisėsauga nustatė galimą liudininkę, bet reikia, kad ji dar būtų atpažinta. Todėl nutarta policijoje surengti jos ir K.Drėzienės akistatą.

Kitas teismo posėdis įvyks gruodžio 19 dieną. Jame turėtų būti apklausta ir V.Beleškienė.

2012 metų balandžio 6 dieną D.Drėzui į veną turėjo būti suleista 40 mililitrų gliukozės, bet V.Beleškienei sušvirškus vos 5 - 7 mililitrus skysčio, vaikas staiga prabudo, ėmė verkti ir per 10 - 15 sekundžių sustingo.

D.Drėzui skirtų dviejų švirkštų, adatų, vaistų flakonų ir kitų įkalčių, kurie būtų padėję iškart išaiškinti nusikaltimą, teisėsauga ligoninėje taip ir nesurado. Iki šiol net nežinoma, kad juos sunaikino.

Įkalčiams pradingus, V.Beleškienė puolė neigti supainiojusi vaistus ir vietoje gydytojos Jūratės Radvilavičienės paskirtos gliukozės suleidusi kalį. Slaugytoja aiškino neprisimenanti, ar po to išmetė švirkštus.

Kalio kiekis mažojo Domo organizme per valandą padidėjo beveik du kartus ir pasiekė mirtiną ribą - nuo 4,3 iki 7,4 milimolio litre.

Kad vaikas mirė nuo kalio injekcijos, nustatė dvi teismo medicinos ekspertų komisijos.

Jei teismas pripažins V.Beleškienę kalta dėl neatsargaus gyvybės atėmimo ir tarnybos pareigų neatlikimo, gydymo įstaigą, kurioje ji iki šiol dirba, greičiausiai ištiks didelės finansinės bėdos.

Kūdikio tėvai Egidijus ir Kristina Drėzai dėl aplaidumo Kauno klinikinei ligoninei yra pateikę 3,45 mln. litų ieškinį.

Galbūt todėl ligoninės vadovybė puolė teisinti V.Beleškienę ir tvirtinti, kad vaikas mirė ne nuo kalio. Jį esą pražudė reta širdies liga - endokardo fibroelastozė.

V.Beleškienei dėl neatsargaus gyvybės atėmimo gresia iki 8 metų nelaisvės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.