Kas reklamuoja Panevėžio kultūrą: kėdė ar trumpikės?

Panevėžiui nesiseka su įvaizdžiu. Prieš kelias dienas žmonės kikeno iš

Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

Dec 13, 2013, 8:24 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 8:20 PM

Kitąmet kultūros sostine tapsiantis Panevėžys mieste iškabino apie tai informuojančius plakatus. Tačiau ryškiai šviečiantis Kultūros sostinės logotipas jau sukėlė miestiečiams dviprasmiškų minčių.

„Ar tikrai apatinės vyriškos trumpikės turėtų simbolizuoti Panevėžio kultūrą?“ – svarstė ne vienas panevėžietis.

Prie Nemuno gatvėje esančio plakato lrytas.lt korespondentės penktadienį kalbinti panevėžiečiai kultūros simbolyje įžvelgė ir raudonus apatinius, ir Kalėdų Senelio šortus ar net kažkokį statinį.

Panevėžio savivaldybės tarybos nario Gintaro Šileikio nuomone, plakatus reikėtų skubiai nuimti. „Tai parodija, negalime juoktis patys iš savęs. Tai nepadarytas darbas. Bet jeigu už jį sumokėti pinigai, tai jie išmesti į balą“, – sakė politikas.

Savivaldybės Ryšių su visuomene skyriaus vedėja Irma Gritėnienė tikino, kad logotipe pavaizduota stilizuota kėdė. Be šio baldo neapsieina nė viena kultūros įstaiga. Valdininkę nustebino ir papiktino neišprususių miestiečių nuomonė.

I.Gritėnienė informavo, kad Kultūros sostinės logotipo projektus pateikė 16 autorių. Jie pasiūlė 43 variantus.

Trys geriausių logotipų autoriai gaus pinigines premijas. Pirmosios vietos laimėtojai Raimondai Balčiūnaitei bus skirta 2000 litų premija. Kitiems dviem autoriams atiteks po 500 litų.

Konkurso laimėtojai R.Balčiūnaitei logotipo idėja kilo sėdint bibliotekos skaitykloje. Kėdės, suolai, krėslai – tai baldai, esantys bet kuriose kultūros įstaigose. Jie leidžia žiūrovui patogiai stebėti kultūros renginius, meno kūrinius, skaityti, klausytis.

„Logotipe abstrakčiai pavaizduota kultūros kėdė taps tikru kultūros sostinės sostu kiekvienam dalyviui“, – viliasi logotipą pristatantys savivaldybės specialistai.

„Tarp pasiūlytų projektų dominavo liaudišką kultūrą atspindintys logotipai. Tačiau norime prisistatyti kaip modernus miestas, neapsiribojantis viena sritimi. Kita vertus, ir patį projektą pavadinome kultūrų sankirta“, – sakė savivaldybės Kultūros skyriaus vedėja Loreta Krasauskienė.

Šią savaitę socialiniuose tinkluose imta šaipytis iš Panevėžio centre papuoštos Kalėdų eglės. Žmonės kritikavo jos formą ir skurdžius papuošalus.

Panevėžio miškų urėdijos dovanota eglė iš tiesų toli gražu negali pasigirti nepriekaištinga forma.

Po žiniasklaidoje pasipylusios kritikos neišvaizdi Panevėžio žaliaskarė buvo kiek padailinta papildomomis girliandomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.