L.Graužinienės sūnaus kolegos sukrėsti, vaikinas į darbą negrįš ilgai

Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės sūnaus Eimanto kolegos iki šiol negali atsigauti po sukrėtimo, kurį patyrė, kai praėjusią savaitę vaikinas buvo dingęs be žinios.

Seimo archyve E.Graužinis dirba ilgiau nei metus.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Seimo archyve E.Graužinis dirba ilgiau nei metus.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Dec 13, 2013, 2:00 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 8:26 PM

„Esame ištikti lengvo šoko. Daug ką turbūt Eimantas laikė savyje, išgyveno, to neparodydamas darbe. Visada klausdavome, kaip sekasi, gal kokios problemos, gal kuo padėti. Jis sakydavo, kad viskas gerai“, - pokalbius su pavaldiniu prisiminė Seimo archyvo vedėja Vida Kišūnienė.

Tačiau ji abejojo, ar iškelta versija, esą kandžios pastabos apie motiną privertė jauną žmogų galvoti apie savižudybę, yra tiesa. E.Graužinis praėjusį antradienį parašė motinai neįprastą žinutę, kad ją palaikąs, ir dingo. Ant kojų buvo sukelti pareigūnai, narai šukavo Neries pakrantes. Kitą rytą atsiradęs vyras buvo paguldytas į ligoninę. L.Graužinienė atšaukė visus tos dienos renginius ir praleido dieną su sūnumi. 

„Aš jaučiuosi normaliai. Ačiū Dievui, sūnui šiandien yra šiek tiek geriau. Yra tikimybė, kad sugebėsime įveikti“, – ketvirtadienį sakė Seimo vadovė.

Neseniai L.Graužinienė aplankė sūnaus darbo vadovę V.Kišūnienę ir pranešė, kad Eimanto darbe nebus ilgai. „Jis šiuo metu serga, yra ligoninėje“, - Seimo pirmininkės žodžius kartojo V.Kišūnienė.

Ar tikrai savižudybė?

Pavaldinį vedėja apibūdino kaip kruopštų, sąžiningą žmogų, tokį, kuris dirba už du.

Vadovė abejojo, ar žiniasklaidos versija, esą kandžios pastabos apie motiną privertė jauną žmogų galvoti apie savižudybę, yra tiesa.

„Ar tikrai tai buvo susiję su savižudybe?“ - abejojo Seimo archyvo vedėja.

Moteris turi dukrą, kuri keleriais metais vyresnė už Eimantą. „Galiu vertinti tokio amžiaus žmones. Matau jį kaip labai gerą sūnų, kaip labai gerai išauklėtą, labai paslaugų jaunuolį“, - darbuotoją gyrė vedėja.

Vadovė gerų žodžių negailėjo ir jo motinai L.Graužinienei. „Ji kartais ateidavo sūnaus aplankyti. Visada paklausdavo mūsų, ar jis pateisina mūsų viltis, ar gerai atlieka darbą. Mes visą laiką patvirtindavome, kad iš mūsų pusės nėra jokių pretenzijų, esame tik patenkinti“, - kalbėjo E.Graužinio vadovė.

Renkasi kietesnę kėdę

Eimanto darbo diena trunka keturias valandas. Vyras dirba penkias darbo dienas nuo 8 iki 12 valandos.

Jo darbo vieta atrodo kukliai. Medinė kėdė, aptraukta geltonu gobelenu, stovi pristumta prie darbo stalo. Darbinė, minkšta kėdė su ratukais nustumta kiek toliau. Ant jos sėda svečiai, Eimantui ji nepatinka.

Beveik visą darbo stalą užima modernus skeneris, jam iš dešinės – kompiuteris. Kartais Eimantas įsijungia internetą. Tik tam, kad patikrintų nuotraukoje įamžintą žmogų – koks jo vardas, pavardė, pareigos. Seimo archyve Eimantas skenuoja ir archyvuoja nuotraukas.

„Jis aukštas, lieknas. Nors jam 26-eri, atrodo kaip aštuoniolikos“, - motiniškai Seimo pirmininkės sūnų apibūdino jo kolegė Danutė Skardžiūtė.

Seimo archyve E.Graužinis dirba ilgiau nei metus.

Geresnis išsilavinimas nereikalingas

Vedžiodama tarp lentynų su kompaktinėmis plokštelėmis, Eimanto vadovė pasakojo, koks svarbus E.Graužinio darbas.

„Informacija surašyta kompaktinėse plokštelėse, mes ją turime kartais perkelti į kitas laikmenas, kitais formatais. Eimantas yra informacinių technologijų specialistas, tokiems darbams gerai pasiruošęs. Jei rastume specialistą su aukštuoju išsilavinimu, toks pas mus nesėdės, eis ieškoti labiau tinkamo darbo. Čia reikia kruopštaus ir atidaus žmogaus“, - tarsi laivo vairą lentynų rankenas sukiojo ir taip bylų pilnas lentynas stumdė V.Kišūnienė.

Eimanto dėka kai kurios archyvo nuotraukos atsidurs internete, svetainėje www.valstybingumas.lt.

Seimo archyve dirba 9 darbuotojai. Septyni jų dokumentus archyvuoja visą darbo dieną, E.Graužinis ir D.Skardžiūtė – po pusę darbo dienos. Jie abu turi negalias. E.Graužinis turi klausos negalią, D.Skardžiūtė prieš 15 metų pateko į avariją, po kurios sutriko moters kalba, pusiausvyra ir miegas.

Dėl to ji gali dirbti tik pusę dienos. 

Rado namo kieme

Lrytas.lt primena, kad E.Graužinis dingo praėjusį antradienį vakare. Jį policija rado kitos dienos rytą netoli jo namų, sostinės Perkūnkiemio rajone, daugiabučio kieme.

Iš karto po keistos žinutės, kurią gavo L.Graužinienė, buvo sukelta policija, tačiau vėlų antradienio vakarą E.Graužinio nepavyko rasti. Narai naktį naršė Neries pakrantes nuo Žirmūnų iki Lazdynų tilto.

Pareigūnai nelaužė buto durų, o jas pragręžė, tačiau patikrinę patalpas vyro nerado. Vaikino kaimynai pasakojo, kad E.Graužinis anksti ryte grįžęs į namus dėl to negalėjo įeiti į butą.

Nesupratęs, kas vyksta, jis bandė skambinti kaimynams į duris.

E.Graužinis, kaimynų teigimu, trečiadienio rytą blaškėsi po kiemą ir neatrodė gerai besijaučiantis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.