Politikas S.Buškevičius prisigretino prie čiuožėjos I.Tobias

Ketvirtadienį po ilgų vargų Lietuvos respublikos pasą gavusi amerikietė Isabella Tobias džiaugiasi dar vienu oficialiu lietuvišku dokumentu.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Dec 13, 2013, 3:18 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 8:24 PM

Penktadienį Kauno „Ledo“ arenoje, kur su partneriu Deividu Stagniūnu atvyko treniruoti vaikų, sportininkei buvo įteiktas miesto savivaldybės tarybos nario, mero pavaduotojo Stanislovo Buškevičiaus visuomeninės patarėjos pažymėjimas.

Partijos „Jaunoji Lietuva“ lyderis S.Buškevičius šią sportininkę tapti patarėja kvietė kur kas anksčiau.

Savivaldybės kuluaruose kalbama, kad jos sutikimas užimti mažai ką reiškiantį postą turėjo abipusės naudos. I.Tobias šis statusas tapo dar vienu, nors ir nedideliu koziriu siekiant Lietuvos pilietybės, o S.Buškevičiui – papildoma proga pasireklamuoti.

Sprendimas I.Tobias suteikti vicemero visuomeninės padėjėjos statusą buvo priimtas lapkričio 27 dieną. Oficialiai šis dokumentas atveria savivaldybės rūmų bei jai pavaldžių įstaigų duris, tarybos nario padėjėjas turi teisę atlikdamas pavedimus reikalauti suteikti informaciją, taip pat teikti pasiūlymus atstovaujamam tarybos nariui.

S.Buškevičius sakė neversiąs patarėjos dalyvauti savivaldybės tarybos, kolegijos ir komitetų posėdžiuose, tikisi jos patarimų dailiojo čiuožimo plėtros ir populiarinimo mieste klausimais.

„Visuomeninis patarėjas dirba iš idėjos, negauna atlyginimo, todėl būsime jai supratingi. Labai svarbu, kad ji su partneriu gerai pasirodytų Sočio olimpinėse žaidynėse. O patarimų, be abejo, paklausime. Ji ne kartą buvo čia atvažiavusi, vaikus mokė čiuožti. Kai vaikai mato žvaigždes, jie siekia tapti tokiais, kokiais yra I.Tobias ir D.Stagniūnas“, - sakė S.Buškevičius.

Ankstų šeštadienio rytą į Jungtines Amerikos Valstijas išvykstanti I.Tobias žadėjo iš savo gimtinės palaikyti ryšį su Kauno mero pavaduotoju S.Buškevičiumi, patarti jam.

„Džiaugiuosi suteikta galimybe reprezentuoti Kauną Sočyje vyksiančiose olimpinėse žaidynėse. Patarsiu jam (S.Buškevičiui. – Red.) visais su sportu susijusiais klausimais, kai tik jam reikės mano pagalbos“, - sakė nauja Kauno politikos žvaigždė.

I.Tobias ne vienintelė už sportą bei sveikatinimą atsakingo Kauno mero pavaduotojo S.Buškevičiaus visuomeninė patarėja. Politikui talkina ir legendinis krepšinio komentatorius bei pedagogas Vladas Janiūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.