Gyvybės langelyje Kaune rastas metukų sulaukęs vaikas

Kauno P.Mažylio gimdymo namų gyvybės langelyje praėjusį šeštadienį kažkas paliko apie metukų berniuką. Gydytojai neslepia – juos labai nustebino sprendimas tokiu būdu atsikratyti iš pažiūros sveiku, paaugintu berniuku. Vaikas perduotas Kauno klinikinės ligoninės pediatrų žinion, apie pamestinuką informuota policija.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

2013-12-16 14:59, atnaujinta 2018-02-19 19:33

„Tai pirmas toks atvejis. Iki šiol nesu girdėjęs, kad vaiką kas nors įkištų į kūdikiams pritaikytą gyvybės langelį. Keista kaip vaikas ten tilpo. Jį traukti turėjo du žmonės, bijojome, kad neiškristų“, - lrytas.lt sakė Kauno P.Mažylio gimdymo namų vyriausiasis gydytojas Eugenijus Valasevičius.

Pirminiais duomenimis, pamestinukas iš pažiūros sveikas, gerai išsivystęs, jo būklė nebloga. Mažylis jau turi 16 dantukų.

Šis atvejis, kai atsikratoma tokio amžiaus vaiku, šokiravo daug ko mačiusius gimdymo namų darbuotojus.

„Kas sužino, reaguoja su ašaromis akyse. Juk dabar adventas, o tokiu laiku imti ir taip atsikratyti paauginto vaiko. Net nelabai turiu ką pasakyti“, - sakė P.Mažylio gimdymo namų vadovas.

Kol kas neaišku, nei berniuko gimimo data, nei kas jo tėvai.

Savo kūdikį gyvybės langelyje palikusi tikroji jo motina turi teisę per tris mėnesius susigrąžinti vaiką. Tačiau motinystės ryšį būtina įrodyti atliekant DNR testą. Kitu atveju, pamestinukus augina valstybė, juos gali įvaikinti keliamus reikalavimus atitinkančios šeimos.

P.Mažylio gimdymo namuose gyvybės langelis įrengtas 2010 metais.

„Per trejus metus mūsų gyvybės langelyje palikti devyni kūdikiai ir vienas vaikas. Tai labai daug. Buvo visko, motinos čia paliko ir dvynukus, ir mulatą“, - sakė gimdymo namų vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.