Nacionalinį sveikatos egzaminą laimėjo medikė iš Vilniaus

Antrojo Nacionalinio sveikatos egzamino visus 25 klausimus onkologijos prevencijos tema greičiausiai atsakė 52 metų medikė iš Vilniaus Dalia Garmuvienė.

Nacionaliniu sveikatos egzaminu siekiama paskatinti Lietuvos gyventojus domėtis sveika gyvensena.<br>123rf. nuotr.
Nacionaliniu sveikatos egzaminu siekiama paskatinti Lietuvos gyventojus domėtis sveika gyvensena.<br>123rf. nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 18, 2013, 4:20 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 6:43 PM

„Esu girdėjusi, kad jis vyksta antrą kartą, tačiau dalyvauti egzamine nusprendžiau paskatinta kolegų. Man labai patiko dalyvauti ir pasitikrinti žinias, tačiau turiu pabrėžti, kad visuomenei šis egzaminas labai naudingas ir puiki prevencinė priemonė. Taip pat džiaugiuosi, nes šis projektas naudingas ir medikų bendruomenei, kuri rūpinasi visuomenės sveikata“, - sako egzamino nugalėtoja D.Garmuvienė.

Dešimt, teisingai ir per trumpiausią laiką atsakiusiųjų laukia prizai: pirmosios vietos nugalėtoja vyks savaitgaliui į Druskininkus, taip pat pirmiesiems 3 teisingai egzamino užduotis atlikusiems dalyviams bus įteikti „hummel“ laisvalaikio ir sporto aprangos komplektai. Dešimtuko laukia Gamtos namų ir lrytas.lt įsteigti prizai. Apdovanojimai bus įteikti gruodžio 27 d., 11 val. Vilniuje sveikatos pusryčių metu sveiko maisto restorane „Ginger“.

Nacionalinio sveikatos egzamino organizatoriai džiaugiasi rezultatais. „Džiaugiamės puikiais rezultatais, nes daugiau kaip pusantro tūkstančio dalyvavusiųjų atsakė teisingai ne mažiau kaip į 20 klausimų ir pademonstravo puikius laiko rezultatus – dešimtukas egzamino užduotis atliko vidutiniškai per 1 minutę“, - sako Dalia Vencevičienė, Nacionalinio sveikatos egzamino koordinatorė.

Teisingai į visus klausimus atsakė 131 egzamino dalyvis. Savo rezultatus užregistravo beveik 2000 sveikata besidominčių lrytas.lt skaitytojų. Egzamino komisija apdovanos 10 dalyvių, kurie greičiausiai ir teisingiausiai atsakė į klausimus apie onkologinių ligų prevenciją.

Nacionalinio sveikatos egzamino geriausiųjų dešimtukas:

1. Dalia Garmuviene, 52 metų medikė iš Vilniaus.

2. Aušra Stanevičienė, buhalterė iš Alytaus.

3. Indrė Čergelytė, 26 metų bendrosios praktikos slaugytoja iš Vilniaus.

4. Laurynas Rimševičius 32 metų Vilniaus Universiteto dėstytojas iš Vilniaus.

5. Dalia Urboniene, bendruomenės slaugytoja iš Alytaus.

6. Jurgita Breivienė (kol kas susisiekti nepavyko).

7. Renata Kochančikaitė, 25 metų vertėja ir klientų aptarnavimo vadybininkė iš Vilniaus.

8. Audronė Milašienė,  45 metų buhalterė iš Anykščių.

9. Angelė Rimševičienė, 70 metų filologė iš Vilniaus.

10. Mindaugas Adomavičius, 28 metų inžinierius iš Vilniaus.

Ir jūs dalyvavote egzamine? Spauskite čia ir pasitikrinkite, kurie jūsų atsakymai buvo teisingi.

Nacionalinis sveikatos egzaminas vyko gruodžio 17 dieną naujienų portale lrytas.lt. Išbandyti žinias ir atsakyti į egzamino klausimus galėjo visi norintys. Atrenkant nugalėtojus buvo vertinamas ne tik teisingų atsakymų skaičius, bet ir laikas, per kurį dalyvis atsakymus pateikė.

„Džiugina didelis susidomėjimas Nacionaliniu sveikatos egzaminu ir dalyvių aktyvumu. Tai liudija, kad visuomenei aktualios sveikatos apsaugos ir ligų profilaktikos bei prevencijos temos. Mums tai dar didesnė paskata ruoštis kitiems metams ir prisidėti prie sveikesnės visuomenės kūrimo“, ‒ pažymėjo D.Vencevičienė.

Nacionaliniu sveikatos egzaminu, kuris planuojamas ir kitais metais, siekiama paskatinti Lietuvos gyventojus domėtis sveika gyvensena, sveikatos profilaktika ir prevencija, įvertinti savo žinias, taip pat suteikti naujausią moksliniais tyrimais pagrįstą informaciją.

Iniciatyvos partneriai yra Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centras, Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacija POLA ir VšĮ VIRTUS LT. Prie egzamino įgyvendinimo prisidėjo valstybinės sveikatos priežiūros institucijos, gydytojai ir verslo bendruomenė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.