Ukmergėje vėl bręsta valdžios perversmas

Tarybos daugumos teiginiai paremti melu, išsisukinėjimu.

V.Paknys miestui vadovauja vos 8 mėnesius.<br>D.Zimblienės nuotr.
V.Paknys miestui vadovauja vos 8 mėnesius.<br>D.Zimblienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Zimblienė

2013-12-20 14:15, atnaujinta 2018-02-19 18:06

Ukmergės rajono savivaldybės tarybos opoziciją sudaro vienuolika valstiečių, liberalų ir jungtinės frakcijų atstovų.

Savo pareiškime jie nurodo, kad pastaruoju metu nebegali taikstytis su rajono tarybos valdančiosios daugumos skleidžiama sąmoninga apgaule, faktų iškraipymu, demagogija, aktualių rajonui sprendimų vilkinimu, akivaizdžiai įžvelgiamomis protekcijomis, pasiūlymų ir argumentų ignoravimu bei nemato galimybės tokiomis sąlygomis toliau dirbti taryboje.

„Balsavimui pateikiami sprendimai dažnai yra naudingi tik vienai pusei, nenorima įžvelgti gręsiančios žalos tiek rajono gyventojams, tiek rajono įmonėms.

Tarybos daugumos teiginiai paremti melu, išsisukinėjimu.

Rajono meras, naudodamasis tarnybine padėtimi, menkina arba ignoruoja specialistų pastabas ir argumentus.

Su kiekvienu tarybos posėdžiu nesiskaitymas su opozicija didėja", -- dėstoma viešai platinamame opozicijos rašte.

Mero poste - tik aštuntą mėnesį

Sausio 3 - ąją sukaks lygiai aštuoni mėnesiai, kai jokiai partijai nepriklausantis V.Paknys tapo Ukmergės rajono vadovu.

Šis postas jam atiteko opozicijai pareiškus nepasitikėjimą beveik dešimtmetį meru buvusiu 64 metų Algirdu Kopūstu.

Lietuvos socialdemokratų, Darbo partijos, Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos ir nepriklausomo rajono tarybos nario V.Paknio suformuota nauja valdančioji dauguma rajono taryboje nepasitikėjimą A.Kopūstu pareiškė balandžio 25 -ąją.

Už A.Kopūsto atstatydinimą iš užimamų pareigų balsavo 14, o V.Paknio kandidatūrai į mero postą pritarė 15 iš 25 rajono tarybos narių.

Sureguliavo savivaldybės mikroklimatą

„Dirbu taip, kaip privalau dirbti, neturiu jokių priekaištų dėl savo darbo nei iš Vyriausybės atstovo, nei iš kitų savivaldos priežiūros institucijų.

Su valdančiąja dauguma rengiame ir priimame sprendimus, kurie Ukmergei būtų perspektyvūs ir tik teigiami.

Gal dar labai ir nesimato atliktų darbų - „blizgučių", tačiau yra padaryta nemažai tų nematomų.

Kas nori, juos juos mato, kas nenori - nemato.

Vienas iš jų - savivaldybės darbuotojų mikroklimato sureguliavimas.

Nebėra buvusio didelio asmeninių sąskaitų suvedinėjimo, įtampos, atsirado normalūs darbo santykiai, jaučiama ramybė, savotiškas atsipalaidavimas, kas turi įtakos produktyviam darbui.

Jei rajono valdžios dauguma ir opozicija - visi matytų vienodai ir teisingai, būtų nepriimtina, tai būtų galima pavadinti diktatūra ar kažkokiu „buldozeriu" - kas buvo prieš tai.

Man pareikštą nepasitikėjimą aš priimu kaip natūralų opozicijos darbą.

Jei turėčiau tam tikrų politinių siekų, gal ir aš, būdamas jų vietoje elgčiausi panašiai, tik, aišku, iki sąžinės ribų", - sakė V.Paknys.

Pasak jo, sugriauti valdžią nėra sunku, bet ką pavyks sukurti daugiau nei per metus - iki 2015 metų vasario mėnesį vyksiančių naujų rinkimų į savivaldybes, sudėtinga įsivaizduoti bei prognozuoti.

V.Paknys patikino, kad jam tapus meru, jau po pirmo darbo mėnesio vos ne kasdien ėmė pasiekti nepatvirtintos kalbos, kad opozicija bruzda, yra nepatenkinta ir rengiasi imtis tam tikrų veiksmų.

„Blaiviai mąstau ir viską stebiu ramiai, nestresuodamas.

Mero postas nėra man gyvybiškai reikalingas.

Esu keistuolis altruistas, kuris tik bando arbitru būti -- kartais pavyksta, kartais - ne", - teigė Ukmergės meras.

Konservatoriai skubiai rinksis į posėdį

Po minėto opozicijos pareiškimo, kaip realiausias kandidatas užimti mero postą yra įvardijamas Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų atstovas 27 metų Andrius Kalesnikas.

Sakydamas, jog „kalbų yra visokiausių", jis pats to nei patvirtino, nei paneigė.

Kurią pusę - valdančiąją ar opoziciją nuspręs palaikyti Ukmergės konservatoriai ir krikščionys demokratai, paaiškės pirmadienį, po skubiai sušaukto šios partijos rajono skyriaus tarybos posėdžio.

„Šiai dienai mes su rajono valdančiąja dauguma esame koalicijos partneriai, tačiau juk kiekvienas rajono tarybos narys, kaip ir Seimo narys, turi laisvą mandatą ir visada gali reikšti savo nuomonę.

Dabartinė rajono valdžia kažko prisidirbti nespėjo, bet ir nudirbti nieko nenudirbo.

Kol kas ji užsiima tik vadinamu "gaisrų gesinimu", o kažkokių naujų sprendimų ir veiksmų nesiima, ko labai buvo tikimąsi iš naujo ir jauno rajono mero", - sakė A.Kalesnikas.

Jis apgailestavo, kad opozicija pasielgė gana negailestingai -- prieš pat didžiąsias metų šventes pateikdama prašymą per dvi savaites, tai yra gruodžio 31 - ąją, paskutinę metų dieną sušaukti neeilinį rajono tarybos posėdį, kuriame būtų pareikštas nepasitikėjimas meru V.Pakniu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.