Metų gale valdžia pritrūko pinigų pensijoms

Dalis Lietuvos gyventojų skundžiasi, kad šį gruodį gavo mažesnes pensijas, nei turėjo. Ypač liūdnos šventės buvo vidaus reikalų sistemos pensininkams.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-12-27 09:20, atnaujinta 2018-02-19 16:44

„Kiekvieno mėnesio 20-tą dieną Vidaus reikalų ministerijos pensijų skyrius į buvusių darbuotojų sąskaitas perveda pensijas. Gruodžio 20 dieną buvo pervesta tik 60 proc. dydžio pensijos. Štai tokią „dovanėlę“ artėjančių švenčių proga nusipelniusiems pareigūnams paruošė Vidaus reikalų ministerija. Mes ir dabar dar gauname 20 proc. sumažintą pensiją, o prieš didžiausias šių metų šventes pridėjo dar 40 proc., kad gyvenimas nebūtų toks saldus, kaip kai kam tai atrodo“, – portalui lrytas.lt pranešė pensininkas Vytautas Kančauskis.

Vidaus reikalų ministerija pripažįsta, kad gruodį pensininkai negavo visų jiems priklausančių pinigų. Taip atsitiko dėl lėšų trūkumo.

„2013 metų pabaigoje Vidaus reikalų ministerija susidūrė su žymiu lėšų, reikalingų pensijoms išmokėti, trūkumu. Pensijoms išmokėti 2013 m. buvo neskirta 9,5 mln. Lt. Ši suma susidarė dėl to, kad 2012 m. tvirtinant 2013 metų biudžetą nebuvo atsižvelgta į žymų pensininkų skaičiaus padidėjimą 815 asmenų, kas sudaro apie 4,5 mln. Lt sumą. Taip pat 2013 metų biudžete nebuvo numatyti asignavimai, būtini kompensuoti sumažintas pensijas. Vykdydami Konstitucinio teismo sprendimą teismai priteisė ieškinių daugiau kaip už 5 mln. Lt.“, – pranešė ministerija.

Vidaus reikalų ministerija ne kartą kreipėsi į Vyriausybę dėl šių lėšų trūkumo. Po paskutinio kreipimosi lapkričio 28 dieną iš Vyriausybės rezervo buvo skirta tik 1,6 mln. Lt. 4,8 mln. Lt buvo perskirstyti iš kitiems VRM tikslams ir programoms skirtų lėšų, įskaitant ir pačios ministerijos darbo užmokesčio fondą. Tuo būdu ministerija nukreipė visas galimas lėšas 6,4 mln. Lt pensijų išmokėjimui.

Likusi pensijos dalis bus išmokėta pirmoje 2014 m. sausio pusėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.