Opozicijai nepavyko nuversti Ukmergės rajono mero

Ukmergės rajono meras 44 metų Vydas Paknys Naujuosius metus pasitiks

Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Zimblienė

2013-12-31 13:23, atnaujinta 2018-02-19 15:47

Opozicijai pareiškus nepasitikėjimą, šiandien sušauktame neeiliniame rajono tarybos posėdyje V.Pakniui pavyko išsilaikyti rajono mero kėdėje.

Slaptame balsavime dėl V.Paknio atleidimo iš mero pareigų prieš terminą balsavo 12 iš 25 posėdyje dalyvavusių rajono tarybos narių.

Opozicijoje esantys rajono tarybos valstiečių, liberalų ir jungtinės frakcijos atstovai V.Paknį apkaltino neskaidriais ir neatsakingais vadovavimo metodais, kurie ne vienija, bet skaldo tarybą.

Interpeliacijos tekstą pagarsinusi tarybos narė Elena Mirinavičienė išvardino dvylika, opozicijos manymu, neigiamų mero veiklos aspektų.

Pasak jos, daugiau nei septynis mėnesius mero poste esantis V.Paknys iki šiol džiaugiasi tik pabaigtais buvusios rajono valdžios darbais, prisiimdamas ne tik pabaigtuvių, bet ir iniciatyvos nuopelnus, o savo gerų darbų neįvardija, nes jų nėra.

„Opozicijos nuomonės niekas nenori girdėti, kad ir kokie konstruktyvūs bei naudingi pasiūlymai būtų.

Todėl darome prielaidą, kad bandoma susidoroti su neįtinkančiais pozicijai asmenimis, juos pažeminant, apkaltinant, pasmerkiant be įrodymų.

Vienyti tarybos narius žadėjęs V.Paknys iki šiol taip ir nesugebėjo nė karto bent jau sukviesti juos bendram pokalbiui, pabandyti rasti kompromisą.

Tokio nesusikalbėjimo tarp tarybos narių dar niekada nėra buvę“, - teigė E.Mirinavičienė.

Į tris puslapius surašytą interpeliacijos tekstą V.Paknys atsikirto gana trumpai.

„Galbūt per daug ir per ilgai mes kariavom?/Galbūt per ilgai kartojom žodį „šlovė“?/ Gal kartais per daug iš kitų reikalavom?“ - M.Mikutavičiaus dainos „Trys milijonai“ pirmuoju posmu savo pasisakymą pradėjo V.Paknys.

Jis patikino, jog suvokiąs pagrindinius politikos veiklos principus: partijos reikalingos tam, kad būtų demokratija, nuomonių skirtumai, reglamentais nustatyta, kad taryboje yra „dauguma“ ir „mažuma“, „pozicija“ ir „opozicija“.

„Bet nėra, bent jau aš nežinau įstatymų, reglamentų, kuriuose būtų nurodyta, įtvirtinta, kad partijos ar taryboje esančios „pozicija“ ir „opozicija“ privalo nuolatos kariauti, ginčytis, kenkti, liaudiškai tariant - „kasti duobę“ viena kitai.

Man tai panašu į „didžiosios politikos“ apraiškas. Todėl manau, kad tikrai neverta mūsų rajone kopijuoti didžiosios politikos.

Patikėkite, pirmumo teisės prašosi ūkiniai ir kasdieniniai rajono klausimai, o ne valdžios dalybos“, – teigė V.Paknys.

Sausio 3–ąją sukaks lygiai aštuoni mėnesiai, kai jokiai partijai nepriklausantis V.Paknys tapo Ukmergės rajono vadovu.

Šis postas jam atiteko opozicijai pareiškus nepasitikėjimą beveik dešimtmetį meru buvusiu 64 metų Algirdu Kopūstu.

Lietuvos socialdemokratų, Darbo partijos, Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos ir nepriklausomo rajono tarybos nario V.Paknio suformuota nauja valdančioji dauguma rajono taryboje nepasitikėjimą A.Kopūstu pareiškė balandžio 25-ąją.

Už A.Kopūsto atstatydinimą iš užimamų pareigų balsavo 14, o V.Paknio kandidatūrai į mero postą pritarė 15 iš 25 rajono tarybos narių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.