Gydytojai neleidžia V.Adamkui vykti ilsėtis į išsvajotas Bahamas

Kadenciją baigęs Lietuvos prezidentas Valdas Adamkus Naujuosius metus sutiko namuose, o jau penktadienį susitiks su Santariškių gydytojais ir toliau tęs gydymo procedūras. Prezidentas prisipažįsta, kad važiuojant į ligoninę jį apninka įvairios mintys, tačiau jis turi vilties ir užsispyrimo nepasiduoti, ištverti.

Dėl ligos V.Adamkui gali nepavykti nuvykti atostogauti į šiltus kraštus.<br>Lrytas.lt montažas
Dėl ligos V.Adamkui gali nepavykti nuvykti atostogauti į šiltus kraštus.<br>Lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-01-02 13:07, atnaujinta 2018-02-18 00:56

Kovodamas su liga V.Adamkus be darbo nesėdi. Jis rašo naują knygą ir į darbą Prezidentūroje tikisi grįžti sausio trečiąją savaitę, rašo laikraštis „Sportas“. Liga sugriovė visus prezidento planus. Jis negali plaukioti baseine, greičiausiai teks atšaukti ir suplanuotas atostogas su Juozu Kazicku Bahamose (salos Karibų jūroje, netoli Kubos. - Red.). „Nuo gruodžio mėnesio sugriuvo visas mano baseino lankymo tvarkaraštis. Gydymo procedūros tęsis visą sausį, todėl mano fizinis pasirengimas kažkiek kentės. Iš gyvenimo bus išbraukti du mėnesiai, o vasarį tikiuosi vėl viskas grįš į savo vėžes ir pradėsiu plaukioti.

Kažkas panašaus kaip su tais delfinais, išgabentais į Graikiją ir sugrįžusiais atgal. Laukiu tos dienos, kada mane grąžins iš Graikijos ir įleis į vandenį. Kai dėl Bahamų, tai vyksta kova su gydytojais. Jie į mano kelionę žiūri skeptiškai, sako, kad gydymas dar nėra baigtas ir nenori manęs išleisti iš akiračio: o jeigu kas nors pablogės, nuotolis yra tolimas ir jie negalės daryti intervencijos.

Su gydytojais ginčijuosi, kad man tikrai nieko blogo negali atsitikti, tačiau jų negaliu įtikinti. Tie „ginčai“, manau, vyks iki sausio pabaigos“, - pasakojo V.Adamkus.

Prezidentas tradiciškai kiekvieną vasarį vyksta ilsėtis į Šiaurės Ameriką, dažniausiai į Meksikos Ikstapos kurortą. 

Švenčių proga jis sulaukia daug sveikinimų. Tiesa, jie plaukia į Prezidentūrą, kur V.Adamkus buvo jau senokai. Dalį svarbesnių sveikinimų jam atveža į namus.

„Manau, kad sausio trečiąją savaitę grįšiu į Prezidentūrą ir vėl įniksiu į kasdienius darbus. Namuose gulėt tikrai neguliu, darbo turiu, intensyviai sėdžiu prie savo užrašų. Su žurnalistu Valdu Bartasevičiumi planuojame išleisti naują knygą, ją mintyse bandau padalinti į keturias dalis. Leidykla neleidžia man ramiai gyventi, būtinai nori išleisti dar vieną mano knygą.

Galvojame ją išleisti metų pabaigoje, kai vyks tradicinė knygų mugė. Tačiau jokios garantijos nėra, viskas priklausys nuo daug ko“, - laikraščiui „Sportas“ pasakojo buvęs šalies vadovas. Jis pripažino, kad Kalėdų vakarą buvo nelengva dalyvauti mišiose Vilniaus arkikatedroje. „Truputį kovojau su savimi, per jėgą stovėjau. Buvo netgi keletas momentų, kada visi stovėjo, o aš turėjau atsisėsti. Tikinau save, kad esu tvirtas, negaliu pasiduoti, turiu atlaikyti kaip sportininkas, mintyse prašiau jėgos. Viską atlaikiau iki galo ir iš bažnyčios išėjau pakelta galva, plojant Arkikatedroje tą vakarą buvusiems žmonėms“, - džiaugėsi V.Adamkus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.