Receptus bus galima išrašyti pusmečiui

Gydytojai galės išrašyti receptus

Gydytojas galės išrašyti vaistų pusmečiui.<br>M.Astrausko asociatyvi nuotrauka
Gydytojas galės išrašyti vaistų pusmečiui.<br>M.Astrausko asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-01-02 15:41, atnaujinta 2018-02-18 00:51

Sveikatos apsaugos ministras Vytenis Povilas Andriukaitis receptų išrašymo tvarką taip pakeitė siekdamas mažinti pacientų eiles prie gydytojų kabinetų, ketvirtadienį pranešė ministerija.

„Dabar asmenims, sergantiems lėtinėmis ligomis, gydantys gydytojai galės išrašyti kompensuojamuosius vaistus ir medicinos pagalbos priemones iki 6 mėn. laikotarpiui“, - nurodo ministerija.

Ketvirtadienį ministro sprendimu pakeistoje tvarkoje numatyta, kad gydytojas, įvertinęs paciento būklę ir atsižvelgdamas į jo pageidavimą, 6 mėnesių gydymo kursui reikalingus vaistus galės išrašyti vieno apsilankymo metu keliuose receptų blankuose.

Pasak V.P.Andriukaičio, pacientas galės įsigyti reikiamus kompensuojamuosius vaistus ar medicinos pagalbos priemones kas mėnesį, du ar tris mėnesius.

„Tačiau kaip gydytojas noriu paprašyti visų gyventojų pernelyg neįsidrąsinti, atidžiai sekti savo sveikatą ir į gydytojus kreiptis laiku“, - pranešime teigia ministras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.