Linksmybės Kauno Rotušės aikštėje – be smurto

Tūkstančiai kauniečių Naujuosius metus sutiko Rotušės aikštėje. Nuolat čia šią šventę minintys žmonės ir pirmą kartą senamiestyje apsilankę kauniečiai džiaugėsi kultūringesniu nei anksčiau aplinkinių elgesiu.

Laukdami vidurnakčio sausio 31-osios vakare kauniečiai klausėsi Rotušės balkone dainavusių atlikėjų ir žavėjosi įspūdingai apšviestais pastatais.<br>M.Patašiaus nuotr.
Laukdami vidurnakčio sausio 31-osios vakare kauniečiai klausėsi Rotušės balkone dainavusių atlikėjų ir žavėjosi įspūdingai apšviestais pastatais.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

Jan 4, 2014, 8:13 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 10:58 PM

Prie gražiausios Lietuvoje eglės sutikti Naujuosius metus buvo susirinkę tūkstančiai įvairiausio amžiaus kauniečių ir net garsioji senbernarė Bitė, rašo „Lietuvos rytas".

Laukiant vidurnakčio publiką linksmino televizijos muzikinio šou „Muzikos akademija 2“ nugalėtoja Eglė Jakštytė ir grupė „Džentelmenai“.

24 valandą miestiečius pradžiugino įspūdingas fejerverkas, o taikios linksmybės sutikus 2014 metus tęsėsi iki paryčių.

Aikštėje šventė pirmąkart

Tarp besilinksminančių Rotušės aikštėje sutiktas studentas Arūnas Giedraitis sakė, kad iki šiol sutikti Naujuosius būtent šioje erdvėje vengdavo.

„Paprastai masinių susibūrimų vietose būna nesaugu. Todėl iki šiol Naujuosius sutikdavau mažesniame bičiulių būryje.

Tačiau šiais metais linksminomės netoli aikštės esančiame naktiniame klube, tad vidurnaktį atėjome prie pagrindinės miesto eglės“, – pasakojo vaikinas.

Kaunietis sakė, kad dėl savo sprendimo nepasigailėjo.

„Vyresni žmonės elgėsi ramiai. Jaunimas linksminosi agresyviau. Kai kurie buvo padauginę alkoholio. Tačiau daugelio kultūringas elgesys nustebino ir pradžiugino“, – sakė studentas.

Linksminosi iki paryčių

Aikštėje Naujuosius daugybę metų pasitinkantis verslininkas Ąžuolas Gaižutis taip pat sakė, kad šventinę naktį agresyvių ar chuliganiškai nusiteikusių žmonių nepastebėjo.

„Mačiau, kad pareigūnų aikštėje buvo daug. Tačiau greičiausiai ne tik jie neleido kilti neramumams. Atrodo, žmonės sąmoningėja, nori švęsti gražiai ir dalytis džiaugsmu“, – sakė verslininkas.

Kaunietis pasakojo, kad dalis švenčiančiųjų aikštėje ir aplink ją veikiančiuose restoranuose užsibuvo iki 2 valandos nakties. Ištvermingiausi šventė iki 4 valandos ryto.

Pratęsė fejerverkų šou

Visi vidurnaktį buvusieji Rotušės aikštėje džiaugėsi įspūdingu fejerverku.

Miesto savivaldybės atstovai iš anksto pranešė pasirūpinę fejerverkais ir kauniečių prašė savo petardų į aikštę nesinešti.

„Fejerverkai tikrai buvo įspūdingi.

Įvairiaspalvės švieselės dar gražiau atrodė šventiškai apšviestos eglės ir Rotušės fone“, – sakė aikštėje sutikta gydytoja Giedrė Baranauskienė.

Moteris pastebėjo, kad pasibaigus šventiniam fejerverkui viena aikštėje šventusi grupelė jaunų kauniečių pastatė savo atsineštus fejerverkus ir dar kurį laiką pratęsė ugnies šou.

„Gerai, kad jaunuoliai elgėsi gana atsargiai, savo fejerverkus šaudė atokiau nuo didžiosios masės žmonių“, – pastebėjo moteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.