Į Šiaulių vyskupijos Šeimų šventę suplūdo tūkstančiai tikinčiųjų

Sekmadienį Šiauliuose į jau tryliktą kartą rengiamą Šiaulių vyskupijos Šeimų šventę sugužėjo per penki tūkstančiai tikinčiųjų, kurie užpildė Šiaulių arenos tribūnas ir parterį.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Jan 5, 2014, 4:15 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 10:33 PM

Šiemetinis renginys „Leiskite mažutėliams ateiti pas mane“ vidurdienį prasidėjo šventomis šv. Mišiomis, kurias aukojo Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis ir Šiaulių vyskupijos kunigai.

Šv. Mišiose dalyvavo ir Apaštalinis nuncijus arkivyskupas Luigi Bonazzi, Kauno arkivyskupijos vyskupas augziliaras Kęstutis Kėvalas bei Telšių vyskupijos vyskupas augziliaras Linas Vodopjanovas.

Pabrėžė brolybės svarbą

Šv. Mišias aukojęs vyskupas E.Bartulis per pamokslą sakė, kas visas mūsų gyvenimas žemėje yra Dievo ieškojimas, o šeima yra tikėjimo vartai.

Šiuos metus Lietuvos vyskupai paskelbė Šeimos metais. Geriausiu pavyzdžiu tikintiesiems, kaip reikia gyventi šeimoje, pasak vyskupo E.Bartulio, yra šv. Juozapas ir Marija, kurie visada buvo su Dievu.

„Popiežius Pranciškus yra pabrėžęs brolybės svarbą. Mes esame susvetimėję. Gyvendami daugiabučiame name nepamirškime, kad čia gyvena mūsų broliai ir seserys, sugebėkime su jais bent pasisveikinti ir taip atnaujinti broliškumą. Mes neturime teisės skaudinti kitų.

Problemas reikia spręsti su dideliu atsidavimu ir meile artimui. Popiežius pakvietė atnaujinti maldą šeimoje. Šeimos, kurios kartu meldžiasi, kartu ir gyvena“, - per pamokslą sakė pats gausioje dešimties vaikų šeimoje užaugęs vyskupas E.Bartulis.

Baigdamas pamokslą E.Bartulis pakvietė visus išmokti atsiprašyti, atleisti, dovanoti.

Atnaujino santuokos įžadus

Pamaldose dalyvavę sutuoktiniai kartu su prie altoriaus pakviestais Povilu ir Agne Liberiais galėjo atnaujinti santuokos įžadus.

  Tikintiesiems buvo išdalinta šv. Komunija.

Į šventę susirinkusius tikinčiuosius pasveikino ir popiežiaus Pranciškaus palaiminimą perdavė nuncijus L.Bonazzi.

„Popiežius laimina visus, tačiau seneliams yra skiriamas ypatingas palaiminimas. Popiežius Pranciškus tebesaugo savo močiutės testamentą su patarimais ir palinkėjimais. Kviečiu visus senelius palikti tokį testamentą savo vaikaičiams“, - sakė L.Bonazzi.

Nuncijui padovanojo paveikslą

Užsiminęs, kad jo misija Lietuvoje jau baigiasi Apaštališkasis nuncijus sakė, kad jau sausio pabaigoje popiežiaus pavedimu turės išvykti į Kanadą.

„Užtikrinu jus, kad prisiminimus apie šiuos susitikimus per šeimos šventes aš išsivešiu kaip vieną maloniausių patirčių“, - Šeimos šventės dalyvius patikino arkivyskupas L.Bonazzi.

Vyskupijos vardu padėkojęs vyskupas E.Bartulis misiją Lietuvoje baigiančiam nuncijui L.Bonazzi padovanojo Dievo Motinos paveikslą.

Davė pašventintos kreidos

Po šv. Mišių vyskupas E.Bartulis palaimino į Šiaulių sporto areną susirinkusius tikinčiuosius.

Susirinkusieji galėjo pasiimti ir namo parsinešti pašventintos kreidos gabalėlių. Jais vyskupas E.Bartulis paragino ant namų durų užrašyti trijų karalių Kasparo, Merkelio ir Baltazaro pirmąsias vardo raides.

Šv. Mišiose giedojo Šiaulių valstybinis choras „Polifonija“.

Į vienintelę Lietuvoje rengiamą Šeimų šventę tikintieji galėjo patekti Šiaulių vyskupijos parapijose įsigiję 10 litų kainuojantį pakvietimą.

Pasak šventės rengėjų, ši rinkliava turėjo padengti šventės išlaidas. Daug nemokamų pakvietimų šventės rengėjai išdalijo neįgaliesiems.

Pakvietė žiūrėti miuziklą

Po pamaldų tikintieji buvo pakviesti žiūrėti miuziklą „Don Bosko“.

Italų Achille Oliva ir Alessandro Aliscioni sukurtą ir Nerijaus Petroko režisuotame miuzikle Don Boscą įkūnijo Egidijus Bavikinas, Mamą Margaritą – Doloresa Kazragytė, Kardinolą – Liubomiras Laucevičius, Mariją - Karina Krysko Skambinė, Piktąjį – Liudas Mikalauskas, Sekretorių – Artūras Sužiedėlis, o Seserį Mariją Mazzarello – Kristina Siurbytė.

Kartu su šiais solistais muzikle pasirodė: VšĮ „Šouimperija“, Kauno (Vytauto bažnyčios) kamerinis choras „Cantate Domino“ bei choreografinė trupė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.