Klaipėdiečių gerumas virto 21 tūkst. litų parama

Didžiausias metų šventes klaipėdiečiai įprasmino gerais darbais – per šventinį laikotarpį mieste surengtas akcijas jie paaukojo daugiau kaip 21,5 tūkst. litų. Ši parama bus skirta Maltos ordino pagalbos tarnybos globojamiems vienišiems ir apleistiems seneliams. Simbolinį paramos čekį pirmadienį „maltiečiams“ įteikė Gerosios žvaigždės miesto Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Petkutė

Jan 6, 2014, 2:05 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 9:57 PM

Maltos ordino pagalbos tarnybos prezidentas Romas Abunevičius teigė, jog ši suma pranoko „maltiečių“ lūkesčius ir taps svariu indėliu teikiant pagalbą skurstantiems senoliams.

„Klaipėda priėmė iššūkį ir parodė pavyzdį kitiems miestams, kad Kalėdos gali būti ne vien pramogos ir linksmybės. Miesto žmonės tapo tikrais gerumo ambasadoriais, gebančiais suprasti, atjausti ir dalintis“, - apibendrindamas šventinius renginius sakė V.Grubliauskas.

Visą gruodį Klaipėdos senamiestyje prie Kalėdoms šventiškai papuoštos eglutės vyko teminiai renginiai – labdaros mugės, kurių metų buvo galima pasivaišinti naminiais gardėsiais, mainais sumokant po vieną gerumo litą arba tiek, kiek negaila. Per temines Meduolių, Šokolado, Obuolių, Blynų šventes iš viso paaukota beveik 8 tūkst. litų, beveik 2 tūkst. litų klaipėdiečiai sumetė į aukų dėžutes vaišindamiesi „maltiečių“ sriuba.

Visi prieškalėdiniu laikotarpiu surinkti pinigai bus skirti pagyvenusių žmonių paramai Klaipėdoje. Anot „maltiečių“, surinktos lėšos bus naudojamos trims svarbiausioms veikloms – projektui „Maistas ant ratų“, socialinės globos skatinimui ir Senjorų klubo veiklai aktyvinti.

Šiuo metu „maltiečių“ organizacijos savanoriai Klaipėdoje kiekvieną darbo dieną veža sriubą 25-30 žmonių. Klaipėdiečių paaukoti pinigai šilta sriubos lėkšte nuo šiol džiugins dešimčia senolių daugiau.

„Žmonėms reikia gerumo, renginių, kuriuose šviesu ir linksma, kur galima ne tik pačiam kažką gauti, bet ir duoti. Drąsiai sakau – tai buvo geriausios ir šviesiausios Kalėdos, kurias mums padėjo sukurti kiekvienas žmogus, užsukęs į Teatro aikštę“, - kalbėjo viešosios įtaigos „Klaipėdos šventės“ direktorius Romandas Žiubrys.

Naujovė šiemet – prie šventinių renginių noriai prisidėjo Klaipėdos miesto, rajono ir atokesnių vietovių bendruomenės, aktyviai dalyvavusios rengiant temines muges senamiestyje. Tai Vaiviržėnų, Daukšaičių, Priekulės, Lapių, Rietavo bendruomenių atstovai, kepę blynus, meduolius, pyragus, gaminę skanėstus iš obuolių, šokolado ir jais vaišinę Teatro aikštėje susirinkusius žmones.

Prieš pat Kalėdas pirmą kartą Klaipėdoje įvyko Kalėdų senelių bėgimas, sutraukęs daugiau kaip 300 dalyvių. Tikimasi, kad šis renginys taps tradiciniu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.